«ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ Ε.Ν. ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1939 – 1945»

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου διοργανώνει εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης των Απολεσθέντων Ναυτικών Ε.Ν. Πολεμικής Περιόδου 1939 – 1945 το Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021 και ώρα 7:30 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Ναυτικού Μουσείου Χίου.

Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Βρονταδουσίων Αττικής (Ε.Β.Α.Τ.), το Ναυτικό Μουσείο Χίου, τον Παγχιακό Εκπολιστικό Σύλλογο Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Σ.Α.Ε.Ν.), την Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων Ν.Α.Τ. Χίου και σε συνεργασία με το Σωματείο Συνταξιούχων Ν.Α.Τ. «Ο Βροντάδος», τον Σύλλογο Συνταξιούχων Ν.Α.Τ. Συκιάδας, τον Σύλλογο Συνταξιούχων Ν.Α.Τ. Θυμιανών «Ο Άγιος Ευστράτιος» καθώς και Εκπρόσωπους Συνταξιούχων Ναυτικών Λαγκάδας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Επιμνημόσυνη Δέηση, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ.  Μ ά ρ κ ο υ, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Χίων Απολεσθέντων Ναυτικών 1939 – 1945, προσκλητήριο απολεσθέντων ναυτικών της προαναφερόμενης περιόδου, επίκαιρη ομιλία και προβολή αποσπάσματος από επιστημονική ημερίδα.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση θα γίνεται κατόπιν αποστολής προσωπικής πρόσκλησης, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού –  COVID – 19 και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.