Ηνωμένο Βασίλειο: Υπό κράτηση πλοίο αντίγραφο της κιβωτού του Νώε αξίας 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων!

 

Ένα αντίγραφο της Κιβωτός του Νώε παραμένει προσδεμένο στο Λιμάνι του Ίπσουιτς, αφού τέθηκε υπό κράτηση από την ακτοφυλακή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το αντίγραφο του βιβλικού πλοίου αξίας 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων έφτασε στο λιμάνι τον Νοέμβριο του 2019 και υπήρξε αρχικά ένα δημοφιλές αξιοθέατο για τους επισκέπτες πριν την πανδημία και το lockdown λόγω του Covid-19.

Φυσικά δε υπάρχουν ζώα στην κιβωτό, αλλά κάτω από το κατάστρωμα υπάρχουν ξύλινα γλυπτά που απεικονίζουν ιστορίες όπως ο Αδάμ και η Εύα, ο Κάιν και ο Άβελ και την Γέννηση.

Ωστόσο, το πλοίο μήκους 70 μέτρων κρίθηκε αναξιόπλοο μετά την άφιξή του στο Ίπσουιτς και δεν θα του επιτραπεί να αποπλεύσει από το λιμάνι έως ότου πραγματοποιηθούν ουσιαστικές επισκευές προς ικανοποίηση των αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη λόγω του γεγονότος ότι η κιβωτός δεν μπορεί να πλεύσει χωρίς την βοήθεια ρυμουλκού. Δεν έχει δικιά του μηχανή πρόωσης, επομένως το πλωτό αξιοθέατο πρέπει να ρυμουλκείται για να πλέει από λιμάνι σε λιμάνι.

Η κιβωτός ανήκει στον Ολλανδό τηλεοπτικό παραγωγό Aad Peters, ο οποίος είναι πλήρως απογοητευμένος με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το πλοίο.

Σε δημοσίευση που έκανε στο Facebook τον περασμένο Φεβρουάριο ο Peters έγραψε: «Η κιβωτός πρέπει να κινηθεί… αυτό το πλοίο της Παλαιάς Διαθήκης με το Δέντρο της Ζωής και Αυτός που έφερε τη συγχώρεση πρέπει να τεθεί ξανά σε κίνηση».

πηγή:e-nautilia.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.