Η ομάδα της Μικρασιατικής τιμά με τη “νέα της εμφάνιση” την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Με τον δικέφαλο στο στήθος και στο χρώμα του πορφυρού είναι είναι νέα εμφάνιση της Μικρασιατικής ομάδας ,η οποία  θέλησε με αυτό τον τρόπο να τιμήσει τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.
Στην ανάρτησή τους στο facebook αναφέρουν σχετικά:
“Το 2022 είναι για εμάς τους απογόνους Μικρασιάτων ένα επετειακό Έτος Μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή! Μια χρονιά μνήμης του πολιτισμού της παλιάς μα αλησμόνητης πατρίδας, της ιστορίας μας, του άυλου πολιτισμού μας και πάνω από όλα των ανθρώπων που μας τα μετέδωσαν!
Φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, θα ανασύρουμε μνήμες ξεκινώντας από την εμφάνιση της ομάδας μας! Χρώμα πορφυρό -φερμένο από την βυζαντινή εποχή με τον δικέφαλο πάντα στο στήθος, να προστατεύει και να φυλάει τις μνήμες που θα βρίσκονται για πάντα στην καρδιά μας και στα δεξιά το επίσημο σήμα της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος για τη φετινή χρονιά. Το άσβεστο λυχνάρι της μνήμης!
Η ιστορία πρέπει να γίνεται μάθημα για το μέλλον. Έχουμε καθήκον, χρέος, να θυμόμαστε! Όποιος λησμονεί την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει!
Μικρασιατική: ένα όνομα, ένα όραμα, μια ιστορία!
Θερμές ευχαριστίες στον χορηγό μας, στον ΜΑΓΟ, που πάντοτε μας στηρίζει και βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας μας!”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.