Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου τοποθέτησε δύο ξύλινες πινακίδες πληροφόρησης στην αρχή και στο τέλος του υγροτόπου της εκβολής του ποταμού Μαλαγγιώτη

Χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κος Π.Μπουγδάνος ανέφερε σε γνωστό κοινωνικό δίκτυο:
“Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου και το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας στα πλαίσια του Ν. 1650/86 (ΦΕΚ 160Α’) «Για την προστασία του περιβάλλοντος» προχώρησε στην τοποθέτηση δύο ξύλινων πινακίδων πληροφόρησης σε δύο καίριες θέσεις (αρχή και τέλος) του υγροτόπου της εκβολής του ποταμού Μαλαγγιώτη, Δημοτικής Ενότητας Αμανής, Δήμου Χίου.
Ο υγρότοπος προστατεύεται ως Μικρός Νησιωτικός Υγρότοπος από το Π.Δ. 229/19-06-2012 (ΦΕΚ ΑΑΠ 229). Στον ποταμό Μαλαγγιώτη συναντάμε πολλά είδη πουλιών, όπως Λευκοτσικνιά, Κρυπτοτσικνιά και Μαχητή που συμπεριλαμβάνονται σε οδηγίες και συμβάσεις για την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους.
Η επιβίωση, το φώλιασμα και η διατήρηση του πληθυσμού τους στον υγρότοπο εξαρτάται και από το δικό μας σεβασμό προς αυτόν.
Για το λόγο αυτό, είναι υποχρέωσή μας να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντός μας

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.