Βίντεο από την ενημέρωση για την αποτελεσματικότητα του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας, από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

 

Στο υπουργείο Υγείας έγινε η έκτακτη ενημέρωση για την αποτελεσματικότητα του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας, από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Δείτε την στο παραπάνω βίντεο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Τα εμβόλια εμφανίζουν εξαιρετικά μεγάλη αποτελεσματικότητα για αποφυγή ΜΕΘ ή θάνατο σε όλες τις ηλικίες και ειδικά στις μεγαλύτερες. Σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα, με τον εμβολιασμό έχουμε αποφύγει μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, 8.400 θανάτους από αυτούς που έχουμε μέχρι τώρα, αλλά και διασωληνώσεις 5.560 νοσηλείες ΜΕΘ και 5530 διασωληνώσεις» αυτό ήταν μεταξύ των μηνυμάτων που έστειλε σήμερα ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση που παραχώρησε.
Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποδοτικά, τόνισε, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα από τα δεδομένα, τόνισε.

Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι της τάξης του 90% σε σχέση με τον να είναι κάποιος ανεμβολίαστος, δηλαδή κάποιος διατρέχει κίνδυνο 11 φορές μεγαλύτερο χωρίς εμβολιασμό.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.