Η ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΥΑΛΟΣ…. Η ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ

Διαβάζοντας την περίληψη διακήρυξης της δημοπρασίας για την εκμίσθωση της απλής χρήσης αιγιαλού που προχώρησε ο Δήμος Χίου, με μεγάλη έκπληξη είδα ότι για την παραλία στην Αγία Παρασκευή Καστέλου, όρισαν ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς το ποσό 3.100€ (20,00€ Χ 155 τ.μ.) ανά ετήσια μισθωτική περίοδο!!.

Πραγματικά προκαλεί μεγάλη έκπληξη η τιμή των 3.100 ευρώ που όρισαν σαν ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς γιατί ως κάτοικος της περιοχής γνωρίζω πολύ καλά ότι με αυτά τα χρήματα που ζητάνε για την συγκεκριμένη παραλία, εάν κατά λάθος βρεθεί «ενοικιαστής» πιθανότατα δεν θα γνωρίζει την θέση της συγκεκριμένης παραλίας ή εάν είναι γνώστης θα πρέπει να έχει κατά νου ότι θα πρέπει να πουλάει την «πραμάτεια» του με τσιμπημένες τιμές για να βγάλει κάποιο κέρδος.

Πιθανόν εκείνος ή εκείνοι που όρισαν το ποσό των 3.100 ευρώ ως πρώτη προσφορά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι από την Χίο ή δεν γνωρίζουν ότι η παραλία της Αγίας Παρασκευής στο Καστέλο με τα μελτέμια του Ιουλίου και τους Βορριάδες δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως θα λειτουργούν άλλες παραλίες καθ’ όλο το διάστημα του καλοκαιριού και όχι μόνο, έστω και αν βρίσκονται και απόκεντρα, και όπως βλέπω σε αυτές τις παραλίες οι τιμές μίσθωσης είναι πολύ πιο χαμηλές γιατί νοικιάζονται ανά τετραγωνικό μέτρο και όχι βάση της πραγματικής κίνησης που μπορεί να έχει η κάθε παραλία βάση των στατιστικών από περασμένα καλοκαίρια.

Στην παραλία της Αγίας Παρασκευής στο Καστέλο εάν δεν το γνωρίζετε, μπορεί να εκμεταλλευτείς εάν είσαι «τυχερός» μόνο το ήμισυ της καλοκαιρινής περιόδου βάση με την εμπειρία που έχω στα τόσα χρόνια που ζω στην περιοχή.

Είναι τυχαίο άραγε που εδώ και 5 χρόνια δεν έχει γίνει καμία μίσθωση της παραλίας μας; φυσικά ούτε κι εφέτος πιστεύω να βρεθεί επαγγελματίας για την μίσθωσή της με τα χρήματα που ζητάνε από τον Δήμο. Σύμφωνα μα τα τοπικά ΜΜΕ η διαγωνιστική διαδικασία θα γινόταν στο Δημαρχείο την περασμένη Πέμπτη 2 Ιουλίου, άραγε πόσοι ήταν οι ενδιαφερόμενοι για την παραλία μας;  Και άραγε τελικά έγινε η μίσθωσή της;

Ευχαριστώ πολύ την φιλοξενία

Με εκτίμηση

Στέλιος Κουμπιάς

Κάτοικος Αγίας Παρασκευής, Καστέλο

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.