ΙΑΠΩΝΙΑ. Κυρία διευθυντής …ετών 90 !!!

 

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

Σας παρουσιάζω μια Γιαπωνέζα την Γιασούκο Ταμάκι που θα γιορτάσει τα 91α γενέθλιά της στις 15 Μαΐου. Και που είναι η είδηση ; λογικά και ψύχραιμα θα αναρωτηθείτε . Σας απαντώ αμέσως …

Η Γιασούκο Ταμάκι δεν είναι μια τυχαία 90χρονη εφόσον μόλις τιμήθηκε από το ρεκόρ Guinness επειδή κατέριψε το παγκόσμιο ρεκόρ ως η γηραιότερη διευθύντρια γραφείου στον κόσμο.

“Αν χάσετε το σήμερα, δεν υπάρχει αύριο” : Γιασούκο Ταμάκι.

Αυτή είναι η ρήση της κυρίας Γιασούκο της γηραιότερης διευθύντριας γραφείου στον κόσμο (Γκίνες).

Η 90χρονη Γιαπωνέζα άρχισε να εργάζεται σε αυτή την εταιρεία το 1956!!! και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να εργάζεται πέντε ημέρες την εβδομάδα στη Sunco Industries για 7 1/2 ώρες την ημέρα.

Η Γιασούκο Ταμάκι εργάζεται στο λογιστήριο, υπολογίζοντας τους μισθούς και τα μπόνους του προσωπικού, καθώς και τις εκπτώσεις φόρων και έχει στον υπολογιστή του σπιτιού της όλες τις απαραίτητες εφαρμογές όπως το Microsoft Excel.

Είναι επίσης άνετη με τη χρήση της εφαρμογής Facebook στο smartphone της.

Η Γιασούκο Ταμάκι αναγνωρίστηκε για τις πολυετείς υπηρεσίες της στην εταιρεία και τώρα είναι η μεγαλύτερης ηλικίας διευθύντρια γραφείου.καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness ως η γηραιότερη διευθύντρια γραφείου στον κόσμο.

«Είμαι πραγματικά συγκινημένη» δήλωσε η Γιασούκο Ταμάκι στους υπεύθυνους των ρεκόρ Γκίνες όταν έλαβε το πιστοποιητικό της και εξέφρασε ευγνωμοσύνη για το εργασιακό περιβάλλον, στο οποίο παραμένει τόσα πολλά χρόνια.

«Πάντα πίστευα ότι γεννήθηκα για να βοηθώ τους άλλους. Γι ‘αυτό θέλω να κάνω πράγματα που κάνουν τους προέδρους, τους διευθυντές και το λοιπό προσωπικό ευτυχισμένους. Αυτός παραμένει ο δια βίου στόχος μου» είπε.

Η 90χρονη διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει συνταξιοδότηση για εκείνη. «Μόλις τελειώνει ο χρόνος, υπάρχει και ο επόμενος. Ελπίζω λοιπόν να συνεχίσω έτσι».

Παρουσιάζοντας το πιστοποιητικό που βεβαιώνει το ρεκόρ Γκίνες, η κυρία Γιασούκο είπε στους συναδέλφους της να ζήσουν δυνατά με τη νοοτροπία «αν χάσετε το σήμερα, τότε δεν υπάρχει αύριο».

Η κ. Γιασούκο θα γιορτάσει τα 91α γενέθλιά της στις 15 Μαΐου…

Έτη Πολλά κυρία Γιασούκο Ταμάκι.

Φωτογραφία- πληροφορίες: Διαδίκτυο.

Τασσώ Γαΐλα.

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.