Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου

 

Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χίου καλεί σε συμμετοχή στην πανυγειονομική 24ωρη απεργία αύριο και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου στις 11: 00.

 

Το ΝΤ ΧΙΟΥ της ΑΔΕΔΥ καλούμε σε  αγωνιστική συμμετοχή και διεκδίκηση,  στη συγκέντρωση, την Τετάρτη 12 Ιουλίου  2023 στις 11.00 π.μ., στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου, με αφορμή την 24ωρη πανυγειονομική απεργία και τη φιέστα των εγκαινίων της Παθολογικής –Ψυχιατρικής  κλινικής στο Νοσοκομείο της Χίου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Ανάκληση της επικίνδυνης ΠΝΠ που προβλέπει τη στελέχωση των ασθενοφόρων με οδηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και των δήμων, καθώς και τη διακομιδή των ασθενών με τη συνοδεία υγειονομικού προσωπικού πάσης φύσεως.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.  Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (επικουρικών, ΣΟΧ, μέσω ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ και ΕΟΔΥ).
  • Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Χίου με ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.  Προσλήψεις σε όλες  τις απαραίτητες ειδικότητες (ακτινολόγου, 2ο αιματολόγο, 2ο νευρολόγο, ενδοκρινολόγου, οδοντιάτρου ΑμεΑ κ.λπ.)
  •  Άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών και Αγροτικών ιατρείων με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες και μέσα.
  • Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με όλους τους απαραίτητους μόνιμους διορισμούς, με τον απαραίτητο αριθμό ασθενοφόρων, κατάλληλα εξοπλισμένων για όλο το νησί ώστε να λειτουργούν τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα όλο το 24ωρο.
  • Άμεση στελέχωση του ΕΦΚΑ Χίου με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Άμεση στελέχωση της ψυχιατρικής κλινικής με όλο το απαιτούμενο ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.
  • Στελέχωση του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου του Γ.Ν Χίου και αναβάθμιση των μηχανημάτων του.
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και στο ΕΚΑΒ. Αύξησή του στο ύψος του νοσοκομειακού επιδόματος, που καταργήθηκε με τα μνημονιακά μισθολόγια. Ένταξη στα ΒΑΕ για όσους εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες.

Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους!

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.