Κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου – Ανθρώπινη «αλυσίδα» στο λιμάνι της Χίου – Καλούμε όλους τους Χιώτες να συμμετέχουν

 

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου, μαζί με τα Τοπικά Συμβούλια του Βροντάδου, της Συκιάδας, της Λαγκάδας  και των Καρδαμύλων, διοργανώνουν τις παρακάτω δράσεις σε συνέχεια του αγώνα που διεξάγεται εδώ και 14 μήνες, για καμιά νέα δομή ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά πάνω στο νησί μας, για κλείσιμο της ΒΙΑΛ, για άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά μας. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Το Σάββατο 24 Απρίλη στις 11:30 πμ διοργανώνουμε ανθρώπινη «αλυσίδα» στο λιμάνι της Χίου και καλούμε όλους  τους Χιώτες να συμμετέχουν, τηρώντας τις αποστάσεις  και όλα τα μέτρα για την πανδημία , με τον  αυτοέλεγχο και την πειθαρχία που επιδεικνύουμε πάντα στις κινητοποιήσεις μας.

Διατρανώνουμε τη θέλησή μας προς την κυβέρνηση και του υπουργό της, που χθες μας μίλησε εμμέσως πλην σαφώς   για νέα εισβολή των ΜΑΤ και των άλλων δυνάμεων καταστολής στο νησί μας , ότι  δεν πτοούμαστε και θα πράξουμε ξανά όλοι οι Χιώτες το χρέος μας στο Θόλος και όπου αλλού χρειαστεί ! Να μη ξεχνάμε  τα λόγια του Ρήγα Φεραίου, μιας και γιορτάζουμε τα 200 χρόνια απελευθέρωσης , οτι το πιο ιερό από όλα τα δίκαια  και το πιο  απαραίτητο από τα χρέη του λαού , είναι να αντιστέκεται  , απέναντι στη διοίκηση που βιάζει, αθετεί και καταφρονεί τον ίδιο και τα δικαιώματά του».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.