Κέντρο Ναυτοσύνης Χίου το REX

Το όραμα της δημοτικής αρχής Χίου να λειτουργήσει το REX ως Κέντρο Ναυτοσύνης Χίου εξέφρασε ο Δήμαρχος Χίου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση  «Επιλέγω Ναυτιλία» της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κάρμαντζης ανέφερε:

«Στο σημείο αυτό μάλιστα και από το συγκεκριμένο βήμα θα ήθελα να ανακοινώσω μία πολύ σημαντική είδηση για το έργο και της Δημοτικής Αρχής και το όραμα μας για τη ναυτιλία. Αναφέρομαι στο ιστορικό μας ΡΕΞ, για το οποίο ανακοινώνω ότι  έχει ληφθεί η απόφαση με την ολοκλήρωσή του να λειτουργήσει ως Κέντρο Ναυτοσύνης Χίου, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η ναυτιλία, να αναδειχθεί η σχέση της Χίου με τη θάλασσα και να κοσμεί το νησί μας ένα σημείο αναφοράς για τη ναυτοσύνη. Η απόφαση αυτή, βέβαια, έρχεται έπειτα από ώριμη σκέψη πολλών και διαφορετικών απόψεων που προτάθηκαν για το μέλλον αυτού του σημαντικότατου και ιστορικού κτηρίου. Ωστόσο, η επιθυμία και ο στόχος ενίσχυσης του ναυτικού στοιχείου δικαιωματικά επισκίασε κάθε άλλη πρόταση. Έτσι λοιπόν, είμαι στην ευχάριστη θέση σήμερα να ενημερώνω εσάς αλλά και όλους τους πολίτες του νησιού μας, ότι η ολοκλήρωση του ΡΕΞ θα σηματοδοτήσει την δημιουργία Κέντρου Ναυτοσύνης Χίου με χιακή ταυτότητα και σφραγίδα»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.