Κακοκαιρία Ζηνοβία: Ο δυνατός αέρας ξήλωσε ταμπέλα στην Προκυμαία

Πολλά προβλήματα στα οδικά δίκτυα, κυρίως στα ορεινά, αλλά και στην ακτοπλοΐα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Ζηνοβία, η οποία θα επηρεάσει σχεδόν το σύνολο της χώρας και σήμερα Δευτέρα. Από την Κυριακή το βράδυ ξεκίνησε το δεύτερο μεγάλο κύμα της κακοκαιρίας, με θυελλώδεις ανέμους, θερμοκρασίες υπό του μηδενός στα βόρεια και σε περιοχές από 300 μέτρα υψόμετρο και πάνω, αλλά και λίγο πάνω από το μηδέν στη νότια Ελλάδα και τα πεδινά.

Ο ισχυρός αέρας ξήλωσε σήμερα το πρωί, μία ταμπέλα στην Προκυμαία του νησιού, συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Ομήρου και Λεωφ. Αιγαίου. Η σιδερένια πινακίδα ήταν βιδωμένη στον πρώτο όροφο του κτηρίου. Ο δυνατός αέρας την ξεκόλλησε και την πέταξε στον πεζόδρομο. Ευτύχημα είναι ότι κανείς από τους διερχόμενους  δεν τραυματίστηκε. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρούσε αρκετή ώρα σήμερα το πρωί στην περιοχή για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Εφιστάται η προσοχή των πολιτών που κατοικούν σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.