Καταψηφίστηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο η χωροθέτηση για νέα δομή μεταναστών στη θέση «Μπαμπακιές»

 

Την πρόταση της δημοτικής αρχής για δημιουργία δομής στη θέση «Μπαμπακιές» εξέφρασε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης, στο πλαίσιο του δημοτικού συμβουλίου για τη χωροθέτηση νέας δομής. Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η συγκεκριμένη θέση που είναι δημοτική έκταση, είναι εκτός αστικού ιστού και δεν χρησιμοποιείται, ενώ δεν έχει επαφή με τα τουρκικά παράλια». Παράλληλα, εξέφρασε την απαίτηση για ακύρωση της χωροθέτησης της δομής στη θέση «Άκρα Παχύ» στο Θόλος, ενώ υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή δεν έχει παρεκκλίνει από τα μέχρι τώρα αποφασισθέντα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ τίθεται ενάντια σε μόνιμη παραμονή προσφύγων/μεταναστών στη Χίο. Ο κ. Κάρμαντζης ζήτησε την ψήφιση της συγκεκριμένης πρότασης, εναλλακτικά τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής εντός της εβδομάδας για πρόταση άλλης τοποθεσίας.

Αντίθετος με την χωροθέτηση δομής στις Μπαμπακιές ήταν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΣυμμαΧία Αξιών, Κώστας Τριαντάφυλλος, αναφέροντας μάλιστα ότι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης προβλέπει τη δημιουργία υπερδομής σε κεντρικό σημείο του νησιού.

Κατά της δημιουργίας δομής μεταναστών στην περιοχή Μπαμπακιές τάχθηκε και η δημοτική παράταξη “Πρωτοβουλία για τη Χίο”, με επικεφαλή τον κ. Μανώλη Βουρνού.

Για λάθος απόφαση της Δημοτικής Αρχής να ξεκινήσει συζήτηση για χωροθέτηση δομής χωρίς λεπτομέρειες για το είδος της δομής και τον αριθμό των μεταναστών, έκανε λόγο ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» Γιάννης Καραβασίλης, λέγοντας ότι, η μόνη εφαρμόσιμη λύση είναι η δημιουργία κέντρου καταγραφής και ταυτοποίησης μέχρι 500 άτομα.

Μετά την πολύωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Καλογεράκης ανακοίνωσε ότι η πρόταση της δημοτικής αρχής για χωροθέτηση δομής στη θέση “Μπαμπακιές” καταψηφίστηκε με 29 κατά ψήφους (13 υπέρ).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.