Ως εδώ. Κλείστε όλα τα σχολεία ΤΩΡΑ!

 

Με εκατοντάδες σχολεία κλειστά -χιλιάδες σήμερα λόγω καιρού-, με 500 κρούσματα σε μαθητές ανά εβδομάδα και με πάνω από 200% αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά κάτω των 17 ετών (από το 6% στο 16,7%!!!) την βδομάδα που πέρασε, με παιδιά στις ΜΕΘ και με ένα δυστυχώς να έχει καταλήξει, επί τέσσερις μήνες μας έλεγαν, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το άνοιγμα των σχολείων. Όλοι αυτοί οι κύριοι και κυρίες θα λογοδοτήσουν κάπου; Επειδή οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα, μιλάμε για ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!!Παράδειγμα : Στο Ρέθυμνο, στον δήμο Μυλοποτάμου από τους 600 μαθητές/τριες βρίσκονται σε καραντίνα οι 400. Είναι που στα σχολεία της Αθήνας κολλάει, αλλά στα σχολεία της Επαρχίας δεν κολλάει. Προσεχώς όλη η Ελλάδα Ρέθυμνο; Από τύχη ζούμε;

Οι αντιπολιτεύσεις και τα συνδικάτα (ότι έχει απομείνει πέρα από τις σφραγίδες) θα κάνουν επιτέλους την δουλειά τους κι αυτά που πρέπει; Με όσα βλέπω και αντιλαμβάνομαι, μάλλον όχι. Θα βρεθεί έστω ένας δικαστικός λειτουργός να αποδώσει στους υπεύθυνους τις ευθύνες που τους αναλογούν; Ευχάριστη έκπληξη θα’ ήταν. Αποδείχτηκε πλέον στην πράξη, ότι με τους συγκεκριμένους όρους και συνθήκες λειτουργίας τους το άνοιγμα των σχολείων οδήγησε, μεταξύ άλλων, και στην ραγδαία αύξηση της μετάδοσης του ιού στην κοινότητα.

Τα ανοιχτά σχολεία, ως έχουν, είναι υγειονομική βόμβα. Κίνδυνος θάνατος. Δεν έπρεπε ν’ ανοίξουν καν εν όψει της έξαρσης της πανδημίας. Αρκετά μέλη της κρατικής επιτροπής “ειδικών” επέμεναν ως το τέλος – και πολύ καλά έκαναν- να μην ανοίξουν. Άλλα ήταν υπέρ. Όντως κάποιοι/ες είναι στον κόσμο τους. Δηλαδή στην κυριολεξία εκτός τόπου, χρόνου..και πανδημίας. Η απόφαση βέβαια είναι ξεκάθαρα πολιτική. Kυβέρνησης, αρμόδιων υπουργών και του πρωθυπουργού. Παραιτήσεις και απόδοση ευθυνών -πολιτικών, ποινικών, αστικών- όσων το εισηγήθηκαν και το αποφάσισαν με αυτόν τον κοινωνικό/πολιτικό συσχετισμό δεν προβλέπεται. Ούτε έστω για τα μάτια και το ”θεαθήναι”.

Παρόλα όσα προέχει η υγεία του λαού από τις άδειες ειδικού σκοπού ,το χρήμα, τα ιδιωτικά και τα οποιαδήποτε επιμέρους συντεχνιακά συμφέροντα. Και σε κάθε περίπτωση : όσοι/ες κάνουν πειράματα και παίρνουν επικίνδυνα και ανεπίτρεπτα ρίσκα με τα παιδιά μας θα τα βρουν μπροστά τους. Η ζωή (δι)εκδικείται από τη μιά, αλλά και “άβουλος πολίτης ίσον άχρηστος (άτυχος) λαός” από την άλλη.

Χίος 15/2/2021
Βασίλης Μαυρέλος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.