Κορονοϊός: Πώς πετάμε στα σκουπίδια τα χρησιμοποιημένα self tests

 

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι σύμφωνα με τις οδηγίες  που έχουν δοθεί από τη γενική γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείριση των self-test.

Πιο συγκεκριμένα, εάν το self-test είναι αρνητικό θα πρέπει να τοποθετείται σε πλαστική σακούλα και να απορρίπτεται μαζί με τα λοιπά αστικά απόβλητα στον κοινό κάδο απορριμμάτων (πράσινο ή γκρι κάδο).

Εάν το self-test είναι θετικό θα πρέπει να απορρίπτεται από κοινού με τα αναλώσιμα του ασθενούς, σε σακούλα καλά κλεισμένη, η οποία να τοποθετείται σε κλειστό κάδο εντός της οικίας και στη συνέχεια σε δεύτερη σακούλα, η οποία να κλείνει το ίδιο σφιχτά, χωρίς να γεμίσει υπερβολικά για να αποφευχθεί τυχόν διάρρηξη αυτής και να απορρίπτεται στον πράσινο ή γκρι κάδο.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα απόβλητα των self-test δεν πρέπει να τοποθετούνται σε μπλε κάδους ανακύκλωσης και δεν απορρίπτονται σε αποχετεύσεις

Σημειώνεται επίσης ότι οι οδηγίες ισχύουν όταν δεν υπάρχει ειδική συσκευασία απόρριψης για το self-test.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι ισχύουν και οι γενικές οδηγίες για τα απόβλητα Covid-19.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.