Φρύδια και Φρόκαλα!

———————‐————–
Ρίγος συγκίνηση και υπερηφάνεια απόψε νιώσαμε η πλειοψηφία των Ελλήνων με την σθεναρή αντιμετώπιση εκτός έδρας και μάλιστα μέσα στην φωλιά του λύκου στο χρυσό παλάτι του Σουλτάνου από την τολμηρή και γενναία στάση του Νίκου Δένδια που τα έψαλε χωρίς φόβο και πάθος στους γείτονες μας!
Ήταν πλέον καιρός που έπρεπε να δείξει η Ελληνική Κυβέρνηση ότι δεν φοβάται τις απειλές και τις προκλήσεις του Σουλτάνου και των εξαφτέρυγων πού τον πλαισιώνουν και μας πρήζουν καθημερινά τα ούμπαλα με υπερπτήσεις και τσαλιμάκια στα θαλάσσια σύνορα μας και ότι η σημερινή Κυβέρνηση έχει μεγάλα Φρύδια και όχι τα Φρόκαλα άλλων κομμάτων της ακροαριστερόστροφης κουλτούρας και νομενκλατούρας!
Με τόλμη και σθεναρή αντιμετώπιση ο Νίκος Δένδιας Υπουργός Εξωτερικών τούς τα κτύπησε όλα κάτω και πάνω στο τραπέζι για όλα τα θέματα και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας!
Δηλαδή τί περιμένατε; μήπως να έρθω στην Άγκυρα και να μήν σας τα πω; εάν εσείς εκφράζετε τέτοιου είδους προκλητικές κατηγορίες είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω για όλα: Για το μεταναστευτικό ειδικότερα μετά τα περσινά γεγονότα στον Έβρο τον Φεβρουάριο και Μάρτιο….η Τουρκία δεν θα έπρεπε να κάνει μαθήματα στην Ελλάδα!
Η Τουρκία έχει κάνει 400 υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικό έδαφος και δεν υπάρχει καμία διάταξη που να επιτρέπει υπερπτήσεις σε ξένο ή γειτονικό κράτος!
Ναι τα νησιά μας είναι οχυρωμένα γιατί στα απέναντι παράλια είναι στόλος με πολεμικά πλοία και η στρατιά όπως την ονομάζεται του Αιγαίου!
Δεν υπάρχει Τουρκική μειονότητα στην Θράκη αλλά μουσουλμανική κοινότητα Ελλήνων πολιτών!
Ο Νίκος Δένδιας είχε ρητή εντολή από τον Πρωθυπουργό να απαντήσει αναλόγως σε όλες τις προκλητικές δηλώσεις του Τσαβούσογλου και του Σουλτάνου!
Όλα τα διεθνή ΜΜΕ έχουν πάρει φωτιά με την αναπάντεχη τροπή του διαλόγου με τον χαρακτηρισμό ” τα έσπασαν ” μέσα στο χρυσό παλάτι του Σουλτάνου!
Βέβαια στο τέλος με χιούμορ ο Έλληνας υπουργός Νίκος Δένδιας είπε στον Τσαβούσογλου πιστεύω να ισχύει η πρόσκληση σε γεύμα γιατί πεινάω!
Δεν θα αναφερθώ σε άλλες συζητήσεις επί θεμάτων και προβλημάτων που μας χωρίζουν με την Τουρκία γιατί όλοι γνωρίζουμε εδώ και πολλά πολλά χρόνια ότι η μόνη διαφορά είναι η ΑΟΖ και η οριοθέτηση των θαλάσσιων μιλίων!
Και ενώ βλέπουμε όλοι μας τις Κυβερνητικές διεθνείς επιτυχίες παρά την πανδημία που πρέπει επιτέλους νά ξεπεράσουμε με τα εμβόλια και τα self tests έχουμε τους εγκάθετους και προβοκάτορες της αντιπολίτευσης κυρίως του ΣΎΡΙΖΑ δηλαδή τα Φρόκαλα της ακροαριστερόστροφης κουλτούρας και νομενκλατούρας να δημιουργούν επεισόδια και καταλήψεις σχολείων και συγκεντρώσεις σε χώρους πανεπιστημίου με ποτά και ναρκωτικά υποτίθεται από αρνητές των self tests της μάσκας και των εμβολίων για να γίνει φασαρία και αναμπουμπούλα για κομματικά οφέλη! Κούνια πού τους κούναγε…στο τέλος έχει η αχλάδα την ουρά! Δυστυχώς δεν ορρωδούν προ ουδενός και ο μήνας έχει εννιά!
Υπάρχουν φωτογραφίες από την τότε δική τους διακυβέρνηση με την επίσκεψη του Σουλτάνου στο Μαξίμου και όποιος έχει μάτια βλέπει την ξεφτίλα εντός έδρας από τον Ερντογάν!
Ευτυχώς που σήμερα είδαμε και ακούσαμε όλοι οι Έλληνες με μεγάλη υπερηφάνεια τον Νίκο Δένδια να υψώνει το ανάστημα και την φωνή του και να δείχνει ότι έχει μεγάλα Φρύδια και μάλιστα μέσα στο χρυσό παλάτι του Σουλτάνου!
Νοιώθω υπερηφάνεια απόψε που είμαι και γεννήθηκα Έλληνας και μάλιστα στην ακριτική Χίο που είμαστε ένα τσιγάρο δρόμο από τα απέναντι παράλια!
Καλό ξημέρωμα Ελλάδα αλλάζει κάτι ανώτερο και ξάστερο και βλέπουμε φως στον ορίζοντα και όχι στο τούνελ!
Καλημέρα Έλληνες απανταχού γης με Αισιοδοξία και πολύ αγάπη!
Χίος, 16 Απριλίου 2021

Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.