Κυριάκος Μητσοτάκης: Η νέα επένδυση cloud της Google θα φέρει πάνω από 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

 

 

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τη Google για την εμπιστοσύνη της στη χώρα μας, προσθέτοντας ότι με τη δημιουργία ενός cloud region στην Ελλάδα θα δημιουργηθούν 20.000 νέες θέσεις εργασίας.

Την εμπιστοσύνη της Google στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια των διαδοχικών κρίσεων δείχνει η νέα επένδυση του παγκόσμιου κολοσού για την ανάπτυξη υποδομών και περιφερειακού κόμβου παροχής υπηρεσιών cloud, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η επένδυση αυτή για ένα cloud region στη χώρα μας μπορεί να συνεισφέρει πάνω από 2 δισ. ευρώ στο ελληνικό ΑΕΠ ως το 2030 και να δημιουργήσει 20.000 καλοπληρωμενες νέες θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για έναν κρίκο στην αλυσίδα σημαντικών επιχειρηματικών σχεδίων «που δεν έμειναν στα λόγια, αλλά έγιναν πράξη τα τελευταία χρόνια», σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος ανέφερε και άλλες παρόμοιες επενδύσεις στη χώρα μας (κέντρο Ρfizer στη Θεσσαλονίκη, κέντρο πληροφορικής Deutsche Telecom, data centers υποδομές cloud από Μicrosoft, Αmazon και Cisco, συμφωνία JPMorgan με Viva Wallet).

Όπως είπε δόθηκε προτεραιότητα σε τέτοιες επενδύσεις όχι μόνο γιατί συνεισφέρουν στον εθνικό πλούτο και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά επειδή κινητοποιούν και εκσυγχρονίζουν την επιχειρηματική δράση και αναβαθμίζουν την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη.

Αναφερόμενος σε διάφορα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η ψηφιακή εξέλιξη αποτελεί εφαλτήριο προόδου για τη χωρά μας, για ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία και την οικονομία.

O πρωθυπουργός υπενθύμισε το προσωπικό του όραμα, να κάνει η πατρίδα μας ένα ψηφιακό άλμα, με κύριο πυλώνα το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0» που αποτελεί έναν «ενεργό πυρήνα του οικονομικού μετασχηματισμού της χώρας».

Πολλές εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας συντάσσονται προς αυτές τις κατευθύνσεις, είπε εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε την ομιλία του με μια φράση του συνιδρυτή της Google, Λάρι Πέιτζ: «Η αισιοδοξία είναι σημαντική γιατί σε βοηθάει να τολμάς πράγματα που οι πιο πολλοί δεν θα έκαναν» και συμπλήρωσε: «Εμείς τολμάμε και είμαι σίγουρος ότι θα σας έχουμε στο πλευρό μας».

Πηγή: kathimerini.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.