Κώστας Τρομπούκης| Αριστεύοντας στους φόρους

Τα χρόνια της κρίσης η Ελλάδα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στην επιβολή φόρων. Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ είναι αδιάψευστος μάρτυρας και δείχνουν την εικόνα μιας Χώρας που συνεχίζει να αυξάνει τους φόρους της με ρυθμό πολύ μεγαλύτερο από όλες τις υπόλοιπες. Πρόκειται για τον μοναδικό τομέα στον οποίο η κυβέρνηση Τσίπρα «αρίστευσε».  Ακόμα και την περίοδο που στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου οι φόροι υποχωρούσαν, στην Ελλάδα συνεχίζουμε να ακολουθούμε την πολιτική αυτή οδηγούμενοι σταθερά προς αδιέξοδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια της διακυβέρνησής του έχει επιβάλλει κάθε πιθανό φόρο σε όλες τις κοινωνικές ομάδες πλήττοντας όλες τις παραγωγικές δομές της Χώρας, καθώς και τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Οι 29 νέοι φόροι που έφεραν, μαζί με τη μείωση του αφορολόγητου συνθέτουν το τοπίο με οποίο κυβερνά ως σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνει τα περίφημα πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτά όμως δεν είναι τίποτα μπροστά στις επιπτώσεις που φέρνει η νέα μείωση του αφορολογήτου που έρχεται από 1 Ιανουαρίου του 2020 θα χτυπήσει για μια ακόμα φορά αυτούς που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση προστατεύει, τους αδύναμους. Πρόσωπα που μέχρι πρότινος απαλλάσσονταν, θα κληθούν με το νέο καθεστώς να πληρώσουν ένα υψηλό τίμημα, δυσανάλογο των εσόδων τους.

Η Νέα Δημοκρατία τις προσεχείς ημέρες φέρνει προς ψήφιση τροπολογία η οποία θα καταργεί την μείωση του αφορολόγητου, θα προστατεύει ουσιαστικά τους πολίτες και θα αποκαταστήσει έτσι μια αδικία πριν καν αυτή γεννηθεί. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει μπροστά της μια επιλογή. Είτε να αναγνωρίσει το λάθος της και να υπερψηφίσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είτε να κρυφτεί πάλι πίσω από υπεκφυγές και δικαιολογίες και να πλήξει για ακόμα μια φορά αυτούς που τάχα υπερασπίζεται. Η επιλογή βρίσκεται στα χέρια τους. Ας αποδείξουν λοιπόν πως το ενδιαφέρον τους για την υπερφορολόγηση και το επιχειρείν δεν είναι ούτε όψιμο ούτε προϊόν προεκλογικών εξαγγελιών. Ιδού η ευκαιρία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.