Κ. Σκρέκας για ηλεκτρικό ρεύμα: Σε 3 κλίμακες η επιδότηση στους λογαριασμούς

 


Κλιμακωτή επιδότηση ρεύματος ανάλογα με την κατανάλωση, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στο πλαίσιο των κρατικών παρεμβάσεων για τον μήνα Οκτώβριο.

H Ελλάδα προνόησε και έχει λάβει μέτρα αποορροφώντας το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης τόνισε ο υπουργός ξεκινώντας τις ανακοινώσεις του.

Όπως είπε είναι τρεις οι στόχοι της κυβέρνησης:

  • να συνεχίσουμε τη στήριξη των νοικοκυριών
  • να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για ενεργειακή επάρκεια όλο τον χειμώνα
  • να ενισχύσουμε την προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας

Από την 1η Οκτωβρίου θα ισχύσει κλιμακωτή επιδότηση για τα νοικοκυριά με τρεις κλίμακες.

Η επιδότηση αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου.

Σε τρεις κλίμακες η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος από τον Οκτώβριο.

Αφορά όλες τις παροχές, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, και ανεξαρτήτου παρόχου.

3 κλίμακες επιδοτήσεων:

  • Για μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες απορροφούμε το 90% της αύξησης, με την επιδότηση να φτάνει τα 436 ευρώ ανα μεγαβατώρα. Αφορά το 90% των νοικοκυριών.
  • Για μηνιαία κατανάλωση από 501 έως 1000 κιλοβατώρες απορροφούμε το 80% της αύξησης, με επιδότηση 386 ευρώ ανα μεγαβατώρα. Αν έναν νοικοκυριό μειώσει κατά 15% τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ τη μεγαβατώρα
  • Από 1001 κιλοβατώρες απορροφούμε το 70% της αύξησης, η επιδότηση ανέρεχεται στα 336 ευρώ. Και εδώ υπάρχει η επιδότηση 50 ευρώ επιπλέον για μείωση κατανάλωσης 15% σε σχέση με το 2021.

Για το φυσικό αέριο ο υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει από την ΔΕΠΑ οριζόντια επιδότηση 90 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα για όλους τους οικιακούς καταναλωτές και για το σύνολο της κατανάλωσης απορροφώντας έτσι το 50% της αύξησης με το μέτρο να αφορά 700.000 καταναλωτές ανεξαρτήτως κριτηρίων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.