ΛΑ.Σ| Οι… εκλογές σέρνουν καράβι

Κάπως έτσι θα μπορούσε να παραφραστεί η λαϊκή παροιμία, αφού οι εκλογικές αυτοδιοικητικές μηχανές βρίσκονται στη θέση “πρόσω ηρέμα!” και το καραβόσκαρο “ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ”, στην περιοχή Γούβι του Βροντάδου από την κατάσταση του καταδικασμένου σε διάλυση, τώρα δείχνει να έχει μια ελπίδα σωτηρίας (;) έστω και αργά. Να γιατί “οι… εκλογές σέρνουν καράβι”.

Από την ημέρα της τοποθέτησής του στη θέση που βρίσκεται μέχρι και σήμερα -6 χρόνια τώρα- η αδιαφορία, η απροθυμία και η απάθεια των τοπικών αρχών δεν επέτρεψε να πέσει πάνω του ούτε μία πινελιά μπογιά.

Αφέθηκε στη μοίρα του, πλιατσικολογήθηκε από επιτήδειους, απαξιώθηκε ως μουσειακό – αλιευτικό σκαρί, σήμα κατατεθέν της βρονταδούσικης παράδοσης στην αλιεία και τη ναυπηγική τέχνη.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση χτυπήσαμε πολλές φορές το καμπανάκι του κινδύνου διάλυσης του σκαριού σε “ώτα μη ακουόντων”, μέχρι που φτάσαμε σε σημείο να κάνουμε ειδική εισήγηση, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις σωτηρίας του, με την επιστημονική συνδρομή και την ναυτική εμπειρία στελεχών μας. Απορρίφθηκε η εμπεριστατωμένη εισήγησή μας και βγήκε η απόφαση της διάλυσης για… καυσόξυλα (συγκροτώντας μάλιστα προς τούτο και επιτροπή), αφού – όπως φάνηκε- ο βασικός λόγος δεν ήταν  η αδυναμία και το μάταιο της συντήρησης, αλλά το κόστος της.

Στη συνεδρίαση της 31ης-10-2018 η δημοτική αρχή έρχεται να επιβεβαιώσει όσα  η Λαϊκή Συσπείρωση υποστήριζε και υποστηρίζει για τη σημασία και τη δυνατότητα διάσωσης του μουσειακού σκάφους, βάσει της εισήγησης μας. Αυτά που για τη δημοτική αρχή ήταν τότε αδύνατα, τώρα γίνονται δυνατά. Άραγε, τι μεσολάβησε για να “ανακρούσει πρύμνα” από την αρχική της θέση;

Επιβραβεύουμε την αλλαγή πλεύσης και του χωρικού αντιδημάρχου και της δημοτικής αρχής που κατάλαβαν, έστω  κι αργά,  ότι ένα πολιτισμικό μουσείο δεν μπορεί να σταλεί ελαφρά τη καρδία στη φωτιά. Συγχρόνως όμως αναρωτιόμαστε αν τελικά έχουμε άδικο όταν λέμε πως οι… εκλογές σέρνουν καράβι.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.