Ανησυχεί ο Γ. Ξενάκης για την καθυστέρηση ανάπλασης του κήπου

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Ξενάκης επίταξε σε λόγο του τη νέα δημοτική αρχή Γιάννη Μαλαφή να αναλάβει τις ευθύνες της αναφορικά με το ζήτημα των καταστηματαρχών του κήπου και της καθυστέρησης ανάπλασης του έργου του ιδίου. Ξεκινώντας, έκανε μια σύντομη αναδρομή των γεγονότων της τέως δημοτικής αρχής Κάρμαντζη σχετικά με τη διαχείριση του θέματος, λέγοντας ότι δεν είχε δώσει παράταση στα συμβόλαια των καταστημάτων για την αποχώρηση τους πριν την υπογραφή σύμβασης του έργου, τον Σεπτέμβριο του 2022. Μετά το πέρας της, αποστάλθηκε ειδοποιητήριο αποχώρησης από τους επαγγελματικούς χώρους εντός ενός μήνα. Σε λίγο χρονικό διάστημα αποστάλθηκε κι άλλο ειδοποιητήριο με το ίδιο θέμα αλλά με το περιθώριο εκκένωσης ως τον Μάρτιο του 2023, αλλιώς θα προχωρούσε σε έξωση, πράγμα που συνέβη.

Καταφεύγοντας δικαστικά οι επιχειρηματίες, διεκδίκησαν από το Δικαστήριο την παράταση εκκένωσης ωσότου τον Οκτώβριο του 2023. Με επανειλημμένη δίκη στις 16 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, δόθηκε τελική παράταση μέχρι τις 2 Ιανουαρίου. Ο κ. Ξενάκης έπειτα από αυτή την αναφορά επεσήμανε ότι αν δεν προκύψει η ολοκλήρωση του έργου μέχρι το τέλος του νέου έτους, θα χαθεί η χρηματοδότηση ύψους 1,4 εκ. ευρώ από το περασμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και κατά συνέπεια το ταμείο του Δήμου είναι αυτό που θα αποκτήσει έλλειμμα, με την αποπληρωμή του έργου. Συνέχισε διαψεύδοντας τις αιτιολογίες περί υποχρέωσης του δήμου να στηρίξει την μετεγκατάσταση των επαγγελματιών, βρίσκοντας τους άλλους χώρους επιχειρηματικής στέγασης. Παρόλα αυτά, τόνισε ότι ο Δήμος πρότεινε την απόδοση προτεραιότητας μίσθωσης σε καταστήματα ιδιοκτησίας του αλλά οι ίδιοι δεν προχώρησαν σε αυτά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.