Λογαριασμοί ρεύματος: Μεγάλη αύξηση στα ποσά της επιδότησης για τον Απρίλιο, δικαιούχοι και ποσά

 

Τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά της ακρίβειας παρουσιάζουν αυτή την ώρα οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όσον αφορά τους λογαριασμούς ρεύματος τον λόγο πήρε ο Υπουργός Κώστας Σκρέκας ο οποίος τόνισε τα εξής:

1.Η επιδότηση ρεύματος στα φυσικά πρόσωπα αυξάνεται από το 70% στο 80% μεσο-σταθμικά της αύξησης για τις πρώτες 310 Kwh (90% για τις πρώτες 155 Kwh και 70% για 156-310 Kwh) για τον Απρίλιο με κόστος 218 εκατ. ευρώ.
2.Η επιδότηση ρεύματος για τις επιχειρήσεις διπλασιάζεται ώστε να καλύπτει περίπου το 50% της αύξησης για τον Απρίλιο, με κόστος 278 εκατ. ευρώ.
3.Δίνεται έκτακτη επιδότηση ρεύματος ύψους 110 εκατ. ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των αυξήσεων ρεύματος της περιόδου Ιανουαρίου-Απριλίου στις μικρές επιχειρήσεις.
4.Συνεχίζεται η επιδότηση φυσικού αερίου και τον Απρίλιο με 40 €/Kwh για τα νοικοκυριά και 20 €/Kwh για τις επιχειρήσεις, με κόστος 30 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό κόστος της επιδότησης ρεύματος και φυσικού αερίου υπολογίζεται σε 636 εκατ. ευρώ για τον Απρίλιο.

Η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος θα αφορά όλες της α’ κατοικίες, ανεξαρτήτως εμβαδού ή παρόχου.

Η επιδότηση για τα νοικοκυριά τον Απρίλιο, για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες θα είναι στα 72 ευρώ. Η επιδότηση για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου φτάνει τα 87 ευρώ για τις πρώτες 300 kWh.

O Κώστας Σκρέκας ο οποίος τόνισε πως η ενεργειακή κρίση αποτελεί ευρωπαϊκό πρόβλημα και συνεπώς χρήζει ευρωπαϊκής λύσης. Η ελληνική κυβέρνηση είναι η πρώτη που από τον Σεπτέμβριο του 2021 παίρνει μέτρα για την ενεργειακή ακρίβεια και στη συνέχεια είπε τα εξής:

  • Επιδότηση στις κύριες κατοικίες 4.2 εκατ. παροχές
  • Στα 72 ευρώ η επιδότηση για τα νοικοκυριά τον Απρίλιο για τις πρώτες 300 kWh
  • Η επιδότηση για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου φτάνει τα 87 ευρώ για τις πρώτες 300 kWh
  • Για όσους πέρυσι δεν είχαν υποβάλλει στην περσινή δήλωση αριθμό παροχής θα το κάνουν φέτος και θα πάρουν την αναδρομικά επιδότηση από τον Ιανουάριο
  • Νέο πεδίο για τη συμπλήρωση αριθμού παροχής φοιτητικής κατοικίας
  • Για επιχειρήσεις η επιδότηση φτάνει τα 130 ευρώ ανά μεγαβατώρα – ΜμΕ και αρτοποιία πρόσθετη επιδότηση 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το σύνολο της κατανάλωσης (Μέχρι 25 kva)\
  • Αναδρομική επιδότηση στα επαγγελματικά τιμολόγιά για τους μήνες Ιανουάριο Φεβρουάριο και Μάρτιο σε 3 μηνιαίες δόσεις (Για τον Απρίλιο 313 εκατ. ευρώ
  • Επιδότηση 20 ευρώ για φυσικό αέριο σε νοικοκυριά – ΔΕΠΑ εμπορίας +20 ευρώ επιδότηση
  • Επιδότηση στο φυσικό αέριο σε επιχειρήσεις – 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης

Συνολικά μέτρα που προσεγγίζουν τα 900 εκατ. ευρώ

Πηγή: dikaiologitika.gr 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.