Μέσα στον Ιούνιο η εγκατάσταση του εργολάβου για την μετατόπιση ανατολικά του δρόμου στην Φάρκαινα

Παρουσίαση των έργων που θα γίνουν στην περιοχή του Αεροδρομίου της  Χίου έγινε από τον κο Π.Μπουγδάνο, Αντιπεριφερειάρχη της Χίου .

Όπως ανέφερε, τα έργα αυτά είναι  στενά συνδεδεμένα με την επέκταση του αεροδρομίου προς βορρά ενώ  κάποια από αυτά ήταν ανάγκη να προηγηθούν αυτής. Έτσι:

  1. θα γίνει μεταφορά προς τα ανατολικά του υπάρχοντος  δρόμου από τον Βιολογικό Καθαρισμό μέχρι τα πρώτα φανάρια της  Φάρκαινας, με τις  απαιτούμενες επιχωματώσεις προς την θάλασσα. Το έργο έχει προϋπολογισμό περίπου 4.231.000 Ευρώ και χρόνο ολοκλήρωσης 18 μήνες. Οι μπουλντόζες θα αρχίσουν το έργο τους μέσα στον Ιούνιο.
  2. Μελέτη για την είσοδο-έξοδο από το αεροδρόμιο και δημιουργίας χώρου στάθμευσης  με προϋπολογισμό περίπου 100.000 Ευρώ και χρόνο υλοποίησης 10 μήνες.
  3. Έργο  αντιπλημμυρικής  προστασίας της περιοχής Κονταρίου και βελτίωσης της υφισταμένης οδού από τις εγκαταστάσεις εργοστασίου Κώτη μέχρι το ξενοδοχείο Morning Star με προϋπολογισμό 4.372.000 Ευρώ περίπου και χρόνο υλοποίησης 15 μήνες. «Είναι ένα έργο πνοής που θα δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή περισσότερα από πενήντα χρόνια και που με την λύση του θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης. Με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης προγραμματίζουμε και υλοποιούμε έργα στο Νησί μας προς όφελος των πολιτών», τόνισε ο κος Μπουγδάνος.

Στην ίδια ενημέρωση αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα τις σφαγές της Χίου που είναι σε εξέλιξη για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και που λήγει στις 31 Μαΐου καθώς και στην παραγωγή βίντεο από την Περιφερειακή Διοίκηση Χίου με το ίδιο θέμα που διανεμήθηκε για προβολή στα σχολεία με σκοπό οι νέοι μας να μάθουν περισσότερα για αυτό το τραγικό κομμάτι της Ιστορία μας!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.