Μέτρα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονωϊού

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, στο ευρύτερο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονωϊού SARS-CoV-2, σας γνωρίζει ότι από τη Δευτέρα 16/03/2020 και μέχρι νεωτέρας, θα λειτουργεί σε 24ωρη μεν βάση αλλά μόνο με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό για την διεκπεραίωση των εξαιρετικά επειγουσών υποθέσεων. Στα πλαίσια αυτά παρακαλείστε όπως σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη έκτακτης συναλλαγής σας με τη Λιμενική Αρχή Χίου αλλά και τους Λιμενικούς Σταθμούς Μεστών, Οινουσσών, Ψαρών και Καρδαμύλων, να απευθύνεστε αρχικά, και πριν την επίσκεψή σας στο εκάστοτε Λιμενικό Κατάστημα, τηλεφωνικά στις συγκεκριμένες Υπηρεσίες προκειμένου εξυπηρετηθείτε στη συνέχεια από το αρμόδιο γραφείο σε προκαθορισμένη ώρα εντός της ίδιας ημέρας ή επόμενης. Σας ενημερώνουμε δε ότι για λόγους προστασίας του κοινού αλλά και των βαθμοφόρων της Υπηρεσίας μας σε περίπτωση που είναι αναγκαία η εξυπηρέτηση περισσοτέρων του ενός πολιτών για επείγουσες χωρίς αναβολή υποθέσεις, αυτό θα λαμβάνει χώρα με τρόπο ώστε να αποφεύγεται η συσσώρευση ατόμων εντός του λιμενικού καταστήματος αλλά και στους εξωτερικούς χώρους αυτού.

Πέραν των ανωτέρω επισημαίνεται ότι η Λιμενική Αρχή Χίου παραμένει σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών που χρήζουν άμεσης επέμβασης.

Με βάση τα ανωτέρω, και σε εκτέλεση σχετικής διαταγής κ. ΥΝΑΝΠ σας γνωρίζουμε, και μέχρι νεωτέρας τα ακόλουθα:

  1. Αναστέλλεται, εκτός της περίπτωσης ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης, η παραλαβή Δικαιολογητικών από τις Λιμενικές Αρχές για την διεκπεραίωση διοικητικών διαδικασιών Αρμοδιότητας Λιμενικής Αστυνομίας (όπως χορήγηση βεβαιώσεων συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων Δραστηριοποίησης Ρ/Κ λιμένα, δυτών, μαθητευομένων δυτών, καταδυτικών συνεργείων, Θαλάσσιων ταξί, λαντζών, παροχέα καταδυτικών υπηρεσιών αναψυχής, εκμίσθωσης Μηχανοκίνητων λέμβων και ταχύπλοων μικρών σκαφών, πράξεις εγγραφής μικρών σκαφών σε ΒΕΜΣ και λοιπές πράξεις σχετικές με μικρά σκάφη που διέπονται από διατάξεις του ισχύοντος Γενικού Κανονισμού Λιμένων περί μικρών σκαφών, έκδοση αδειών χειριστή ταχυπλόου σκάφους, Αδειών εκμισθωτή θ.μ.α., ναυαγοσώστη).
  2. Σε περίπτωση βεβαιώσεων συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων άσκησης επαγγελμάτων για τις οποίες απαιτείται μέχρι 30-04-2020 η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης ότι δεν έχει εκλείψει καμία προϋπόθεση από τις προβλεπόμενες για την έγκριση άσκησης των επαγγελμάτων αυτών καθώς και τυχόν ανανεώσεων αδειών άσκησης επαγγελμάτων που απαιτείται να διεκπεραιωθούν μέχρι την ως άνω ημερομηνία παρατείνεται η διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών μέχρι 01-06-2020.
  3. Αναβάλλονται κάθε είδους προγραμματισμένες εξετάσεις που διέπονται από νομοθετικές διατάξεις αρμοδιότητας Λιμενικής Αστυνομίας.
  4. Αναστέλλεται η ανανέωση όλων των ατομικών επαγγελματικών αδειών αλιείας από λήψεως έως και 30-04-2020. Άδειες που λήγουν εντός του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος καθώς και άδειες με ημερομηνία λήξεως έως και 31-05-2020 παραμένουν σε ισχύ και θα ανανεώνονται από 01-05-2020 έως και 31-07-2020///

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.