Ουδέν κακό αμιγές καλού… Ήρθε η ώρα να μάθουν τα παιδιά να φτιάχνουν τον καφέ στο σπίτι μόνοι τους…

Ίσως το σημερινό μου άρθρο να ενοχλεί πολλούς επαγγελματίες και να δημιουργήσει προβληματισμό στα νιάτα του τόπου μας…
Εδώ και αρκετά χρόνια βλέπω καθημερινά τα λεγόμενα ντελίβερι να διασχίζουν τους δρόμους τις πλατείες τα στενά καθώς και τα περισσότερα καταστήματα για να μεταφέρουν το πρωινό ρόφημα ή τον καφέ ή το τσάι ή τον καπουτσίνο και την φραπεδιά… και το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι γιατί όλη αυτή η σπατάλη και καλοπέραση; Μήπως είναι η μεγάλη πολυτέλεια; Μήπως είναι η μεγάλη αδυναμία στην παρασκευή ακόμη και ενός απλού Ελληνικού καφέ ή ενός κτυπητού φραπέ; ή μήπως είναι η μεγάλη εξάρτηση από το κομπόδεμα του παππού και της γιαγιάς έστω και από την πενιχρή σύνταξη και της μεγάλης αγάπης και αδυναμίας στα εγγόνια τους;
Μου είναι αδιανόητο να βλέπω τα ντελίβερι να πηγαίνουν ακόμη και στα σπίτια με τις νοικοκυρούλες της νέας εποχής που είναι ανάξιες να φτιάξουν ακόμη και ένα βραστό αυγό τον πρωινό καπουτσίνο ή ακόμη και τον Ελληνικό καφέ! Καλά ο καπουτσίνο έχει μια άλλη διαδικασία… αλλά εδώ δεν είναι Ιταλία είναι Ελλάδα.
Και θέτω το μεγάλο ερώτημα μήπως πρέπει τώρα με το στρίμωγμα μέσα στο σπίτι λόγω του Κορωνοϊού είναι η πραγματική ευκαιρία να μάθει η νεολαία από την μαμά ή την γιαγιά να φτιάχνουν τον καφέ τους ή και μερικά εύκολα σπιτικά φαγητά ακόμη και αυγό βραστό ή τηγανιτό και να χρησιμοποιήσετε τα θερμός φαγητού ή υγρών αναψυκτικών ή καφέ και να σταματήσουν οι σπατάλες μήπως και δούμε καλύτερες μέρες και προκοπή στον τόπο μας! Είναι καιρός να προσγειωθούμε και να σοβαρευτούμε όλοι μας ότι αυτή την περίοδο το σύμπαν συγκλονίζεται συθέμελα και θα βρεθούμε προ αδιεξόδου και μεγάλων μεταβολών τόσο της ατμόσφαιρας όσο και γεωπολιτικών αναδιαρθρώσεων και συνθηκών εκτάκτου ανάγκης για να επιβιώσουμε! Είναι ευκαιρία λοιπόν να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για επιβίωση για τυχόν μελλοντική στραβοπατησιά στην παγκόσμια σκακιέρα που είμαστε πιόνια! Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα ο εφιάλτης του Κορωνοϊού και της τραγελαφικής έκτακτης ανάγκης παγκοσμίως! Καλό ξημέρωμα!
Χίος 16 Μαρτίου 2020
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.