Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνου Για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας  

 

Η 1η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα Πολιτικής Προστασίας από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας. Η ημέρα αυτή έχει ως στόχο την ανάδειξη του ρόλου της πολιτικής προστασίας που είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την κοινωνία μας, αφού προϋποθέτει τον σχεδιασμό, τον συντονισμό δράσης, την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Σήμερα που η χώρα μας αλλά και ολόκληρος ο κόσμος μαστίζεται όχι μόνο από την πανδημία του κορωνοϊού αλλά και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, με ολοένα και περισσότερους φυσικούς και τεχνολογικούς κινδύνους και περιβαλλοντικές καταστροφές, ο ρόλος της Πολιτικής Προστασίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την κοινωνική συνοχή και ισορροπία.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, αναδεικνύει καθημερινά, τον θεσμό της Πολιτικής Προστασίας που αποτελεί την ομπρέλα κάτω από την οποία, προτεραιότητα έχουν η προστασία του πολίτη, η προστασία του περιβάλλοντος και η διατήρηση των αρμονικών κοινωνικών συνθηκών. Σημαντική αποτελεί η συνεισφορά των εθελοντών που είτε στο πλαίσιο εθελοντικών οργανώσεων, είτε μεμονωμένα, προσφέρουν μεγάλο έργο την κρίσιμη στιγμή της έκτακτης ανάγκης ή καταστροφής.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.