Μεγάλη μάχη των Canadair πάνω από τα Διευχά

Συνεχίζεται η πυρκαγιά στην Αμανή – Κατευθύνεται προς Διευχά

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Βόρεια Χίο, και συγκεκριμένα στην Αμανή που ξέσπασε σήμερα το πρωί στο χωριό Κατάβαση στη Χίο.

Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος, ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά στην κατάβαση Χίου.

Συνολικά θα επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Σάμου, 3 Ε/Π, 7 Α/Φ ( 2CL 215, 2CL 415, 2 PZL, και το BERIEV -200).

Ακόμη, στην μάχη για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κατάβαση της Χίου ρίχθηκε πριν λίγη ώρα και το ρωσικό «θηρίο» πυροσβεστικό αεροπλάνο τύπου Beriev Be-200.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά κινείται προς την περιοχή του Γιαννάκη, όπου υπάρχει πυκνή δασική βλάστηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανολογείται ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της περιοχής.

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι, εντάσεως έως 7 μποφόρ πνέουν στην περιοχή.

Η Κατάβαση έχει εκκενωθεί από τις δύο οικογένειες που κατοικούν στο χωριό, ενώ έχει εκκενωθεί και η Κοινότητα Διευχών.

Στο πλαίσιο της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης λιποθύμησε από εισπνοή καπνών και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ακόμη, μηχανήματα και προσωπικό του Στρατού έχουν σταλεί στην περιοχή για τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης. Επίσης, με εντολή ΓΕΕΘΑ έχει ζητηθεί να παρασχεθεί όση δύναμη ζητηθεί για να αντιμετωπιστεί η πύρινη λαίλαπα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.