Μεταναστευτικό: Η Χίος δεν αντέχει άλλο!

ΒΙΑΛ: «Βουνά» από σκουπίδια και ακαθαρσίες

Μια εικόνα… χίλιες λέξεις.

Οι εικόνες που μπορείτε να δείτε παρακάτω αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ. Στις εικόνες φαίνονται τα σκουπίδια που βρίσκονται δίπλα στα πρόχειρα καταλύματα των μεταναστών στο καταυλισμό.

Μέσα σε σκουπίδια και περιττώματα ζουν σήμερα χιλιάδες μετανάστες στον καταυλισμό που είχε στηθεί στο χωριό του Χαλκειούς. Η δυσοσμία είναι τόσο έντονη, που γίνεται αισθητή σε μεγάλη απόσταση από το ΚΥΤ. Μέσα σε αυτό το σκηνικό συνεχίζουν να ζουν μέχρι σήμερα πάνω από 5.000 μετανάστες, σε μια πρόχειρη υποδομή χωρητικότητας 1.014 ατόμων.

Σκηνές μεταναστών έχουν στηθεί παράνομα σε χωράφια ιδιωτών. Οι κάτοικοι του Χαλκειούς έχουν φτάσει στα όριά τους. Οι συνθήκες διαβίωσης τόσο των μεταναστών, όσο και των κατοίκων του Χαλκειούς αλλά και των γειτονικών χωριών συνεχίζουν να είναι άθλιες. Τόσο η Χίος, όσο και τα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν αντέχουν άλλο.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.