ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ Κου Π.ΒΡΟΥΛΗ, ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Η μάχη της Κρήτης αποτέλεσε την έναρξη των νικητήριων αγώνων και της Λήξης του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, γράφοντας με τα μελανότερα χρώματα την ελληνική ιστορία της Κρήτης. Οι θαρραλέοι Κρήτες, στην γη που τους ανάστησε, αψηφώντας το γερμανικό κίνδυνο και τις συνέπειες, υπερασπίστηκαν με τις ηρωικές πράξεις και το αίμα τους τις υπέρτατες αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Ατρόμητοι και με τη συνεργασία των συμμαχικών δυνάμεων, εκπλήρωσαν το χρέος τους στην Ελλάδα. Εναντιώθηκαν σθεναρά απέναντι στο Γερμανό δυνάστη – κατακτητή,  γεγονός που τους καθιστά παράδειγμα προς μίμηση στις μελλοντικές γενιές.

Στη Χίο μας, η Μνήμη των τολμηρών πεσόντων Κρητών της ηρωικής και αιματηρής εκείνης μάχης του παρελθόντος, τιμάται από το Σύλλογο Κρητών Χίου. Η γενναιότητα δε, που επέδειξαν οι Κρήτες, μας υπενθυμίζει τις δικές μας ευθύνες προς το κοινωνικό σύνολο, ώστε να προχωρήσουμε ενωμένοι στο μέλλον.

 

Παντελής  Βρουλής – Αντιπεριφερειάρχης Χίου

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.