Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση «ΚΗΔΑΛΙΩΝ 2023»

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της άσκησης δασικής πυρκαγιάς και οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών «ΚΗΔΑΛΙΩΝ 2023», που διεξήχθη στην περιοχή Αγίου Παντελεήμονα στο Μονοδένδρι, ευχαριστούμε θερμά την Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών και ιδιαιτέρως τον πάτερ Νικόλαο Μαμουνή για την ευγενική παραχώρηση της ενοριακής αίθουσας και του χώρου στάθμευσης του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, τους κατοίκους της περιοχής Αγίου Παντελεήμονα Μονοδενδρίου, τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Παντελή Ρούλη και τον πάτερ Αντώνιο Σακουλά. Τον Περιφερειάρχη, που μας διέθεσε τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας κύριο Παπαϊωάννου Ελευθέριο, ο οποίος συμμετείχε στο διευθύνων επιτελείο για την προετοιμασία και διεξαγωγή της άσκησης στις 23 και 24 Μαΐου συμβάλλοντας με τις γνώσεις του στην επιτυχή εκτέλεση της.

Τους εθελοντές και τις εθελοντικές Ομάδες που συμμετείχαν.

Τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες: Πυροσβεστική, Αστυνομία,  Διεύθυνση Δασών Χίου, Περιφερειακή Ενότητα Χίου, ΕΚΑΒ.

Πολλά συγχαρητήρια στις υπηρεσίες του Δήμου και συγκεκριμένα:

Στο Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας που για άλλη μια φορά καινοτομεί τολμώντας τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης άσκησης.

Στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών για τη διάθεση μηχανημάτων και προσωπικού.

Στην Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης για τη διάθεση οδηγών και οχημάτων.

Στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού για την διάθεση του εξειδικευμένου προσωπικού με γνώση της τοπικής κοινωνίας και μακρόχρονη προσφορά σε αυτήν.

Στο τμήμα Τ.Π.Ε. που συμβάλλει στην τεχνολογική αναβάθμιση του Δήμου και των υψηλών απαιτήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Οι ασκήσεις συμβάλουν αποτελεσματικά στην βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της συνεργασίας και της επικοινωνίας των εμπλεκομένων φορέων, αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

 

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας

 

Παναγιώτης Μανδάλας

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.