Μιχάλης Κωσταράκος|| Σε περίπτωση κρίσεως, εμείς μόνοι μας, θα πολεμήσουμε για τα σύνορα μας!

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 η ομιλία με τίτλο «Ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια: Το κλειδί για μια κυρίαρχη Ευρώπη» στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου.

Ομιλητές ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Σωτήρης Ντάλης, ο Jeroen Kohls, εκ μέρους του Konrad Adenauer Stiftung στην Ελλάδα και ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, τέως Στρατιωτικός Διοικητής Χίου, επίτιμος πλέον αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος στην ομιλία του, αναφέρθηκε σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ.

Ο Στρατηγός, Μιχάλης Κωσταράκος, για την επίσκεψή του στη Χίο και την εκδήλωση – ομιλία με θέμα την ευρωπαϊκή άμυνα που διοργανώθηκε από την Νέα Δημοκρατία στη Χίο ανέφερε τα εξής:

“Εξαιρετική συζήτηση στην αγαπημένη μου Χίο για την Ευρωπαϊκή Άμυνα και Ασφάλεια, τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα, τις σχέσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ και τη συμπεριφορά της Τουρκίας. Πολλοί καλοί φίλοι, ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο ανταλλαγής απόψεων. Επανέλαβα τις γνωστές θέσεις ότι σε περίπτωση κρίσεως εμείς μόνοι μας θα πολεμήσουμε για τα σύνορα μας. Οι ΕΔ είναι ικανές και για την αποτροπή και για την άμυνα της πατρίδος και όπου χρειαστεί θα την υπερασπιστούν με επιτυχία. Πέρα απ αυτό, όμως η ΕΕ είναι ένα προνομιακό πεδίο δράσεως για την Ελλάδα και η πολιτική μας πρέπει να είναι προσαρμοσμένη ανάλογα”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Χίου της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, ο Δήμαρχος, Μανώλης Βουρνούς, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Ξενάκης και πλήθος στελεχών του κόμματος στη Χίο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.