Νέες επιστροφές στο πλαίσιο της «Κοινής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης Επιστροφής»

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024, στο πλαίσιο της “Κοινής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης  Επιστροφής” με διοργανώτρια χώρα την Γαλλία και συμμετοχή της Κύπρου και Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τον πλήρη συντονισμό του Οργανισμού FRONTEX, προγραμματισμένη επιχείρηση αναγκαστικής επιστροφής Πολιτών τρίτων Χωρών.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα συμμετείχε στον επαναπατρισμό 15 υπηκόων Μπανγκλαντές  τα αιτήματα διεθνούς προστασίας των οποίων είχαν απορριφθεί ως αβάσιμα. Η Υπηρεσία Ασύλου προέβη στην τάχιστη εξέταση των Μεταγενέστερων Αιτημάτων που υποβλήθηκαν το τελευταίο 48ωρο στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Αμυγδαλεζας.

Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Επιστροφών και Ανακλήσεων και της Διεύθυνσης Αττικής της Υπηρεσίας Ασύλου είχαν ενεργή παρουσία στον διεθνή αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος για την διεκπεραίωση λοιπών εκκρεμοτήτων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιστροφής.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.