Νένητα| Προσπάθεια συγκρότησης ενιαίου ανεξάρτητου κοινοτικού ψηφοδελτίου

Ανοιχτή συνέλευση θα πραγματοποιήσουν οι Νενητούσοι, τη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, στην αίθουσα του κινηματογράφου του χωριού με στόχο να γίνει μια συζήτηση για προσπάθεια συγκρότησης ενιαίου ανεξάρτητου κοινοτικού ψηφοδελτίου ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Σύμφωνα με τον νέο νόμο 4555/2018 (ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι), δίνεται η δυνατότητα σε χωριά πάνω από 300 κατοίκους, οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι που επιθυμούν να εκλεγούν, μπορούν να συγκροτήσουν συνδυασμό, ο οποίος να είναι ανεξάρτητος από τους συνδυασμούς των υποψηφίων Δημάρχων.

Οι τοπικοί σύμβουλοι ψηφίζονται σε διαφορετική κάλπη.


Κάθε συνδυασμός περιλαμβάνει τον υποψήφιο πρόεδρο του συμβουλίου της κοινότητας, ως επικεφαλής του συνδυασμού και τους υποψήφιους συμβούλους της κοινότητας. Ο αριθμός των υποψήφιων συμβούλων από κάθε φύλο ανέρχεται σε ποσοστό 40%, τουλάχιστον.

«Με τον νέο νόμο δίνεται η δυνατότητα για το χωριό να υπάρξει ενότητα, σύνθεση, συνεργασία και όλοι μαζί οι κάτοικοι να επιλέξουν τους πέντε (5) τοπικούς συμβούλους, σε ένα και μόνο συνδυασμό, για το καλό του χωριού. Στόχος και σκοπός  είναι, το χωριό μας τα Νένητα, με ενότητα, σύνθεση, συνεργασία, επεξεργασμένο πρόγραμμα τετραετίας και πρόσωπα που θα επιθυμούν να εργαστούν για το κοινό καλό όλων μας, να παραμείνει ζωντανό, πρωτοπόρο, σύγχρονο και να ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες της εποχής μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η προσωρινή 9μελής συντονιστική ομάδα συγκρότησης του ανεξάρτητου ψηφοδελτίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.