Ναι σε δομή 500 ατόμων για καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων – μεταναστών

 

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης στον απόηχο του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου και αναφορικά με το προτεινόμενο Σύμφωνο Μετανάστευσης ενημερώνει τους πολίτες για τα εξής:

Οι βασικές θέσεις οι οποίες διαμορφώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5/4/2021 σχετικά με το προτεινόμενο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε, είναι κοινές από όλες τις παρατάξεις και αναγράφονται στα πρακτικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με δύο ψηφίσματα εξέφρασε την αντίθεση του στο προτεινόμενο σύμφωνο μετανάστευσης.

Τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης πάνω στα νησιά δεν πρέπει να γίνουν με μαθηματική ακρίβεια Κέντρα διατήρησης, φύλαξης και γκετοποίησης των αιτούντων άσυλο.

Καλεί τον πρωθυπουργό και υπουργό μετανάστευσης να μην επιτρέψουν τη μετατροπή των ακριτικών μας νησιών και τον Έβρο σε γκρίζες ζώνες, αποτρέποντας τον εγκλωβισμό των αιτούντων άσυλο σε αυτές τις περιοχές, ούτως ώστε να προωθηθεί το ισότιμο μοίρασμα των προσφύγων στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

Για το προσφυγικό – μεταναστευτικό το Δημοτικό Συμβούλιο με τις αποφάσεις 580,643,705/2019 και 44/2021 έχει αποφασίσει:

  1. ΟΜΟΦΩΝΑ Όχι σε υπερδομή στο Αίπος.
  2. ΟΜΟΦΩΝΑ Όχι σε δομή στο Παχύ Θόλους.
  3. Όχι σε δομή στις Μπαμπακιές. 13 Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της δομής και 29 Δημοτικοί Σύμβουλοι κατά της δομής.
  4. Ναι σε δομή ορίου φιλοξενίας 500 ατόμων για καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων – μεταναστών, να είναι ευθύνη εθύνη της Κυβέρνησης να το κάνει αυτό και με τη διασφάλιση της μη μόνιμης διαμονής τους, οι 29 Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της δομής αυτής και οι 4 Δημοτικοί Σύμβουλοι κατά της δομής.

Ο Χιώτικος λαός ενωμένος θα αντιμετωπίσει με σύνεση το μεγάλο αυτό πρόβλημα που ταλανίζει τον τόπο μας από το 2015 προκειμένου να επέλθει η οριστική επίλυσή του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.