Νερά, ξενοδοχεία, μαρίνες, Attica – Οι μπίζνες στην στεριά του καπετάν Τσάκου

Χρονιά έντονης δραστηριοποίησης πέρα από την ναυτιλία είναι το 2019 για τον εφοπλιστή Παναγιώτη Τσάκο. Σε ποιες περιοχές πραγματοποίησε επενδύσεις.

Μπορεί η χθεσινή ανακοίνωση για είσοδο του ομίλου Τσάκου στα πολυκαταστήματα Attica να αποτελεί έκπληξη για αρκετούς, όμως ο καπετάν Παναγιώτης το τελευταίο διάστημα έχει δείξει ότι πέρα από την θάλασσα ρίχνει άγκυρα και στην στεριά όπου υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες ή θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει κάτι στον τόπο του.

Επένδυση στον Γράμμο

Ο 83χρόνος Χιώτης πήρε αρχικά τα βουνά και συγκεκριμένα τον Γράμμο όπου στο Πευκόφυτο εδώ και κάτι από περισσότερο από έναν χρόνο έχει συστήσει την “Νερά Πηγών Γράμμου Α.Ε.”. Όπως προδίδει και το όνομα της η εταιρεία, η οποία πριν από λίγες ημέρες δημοσίευσε και τον πρώτο ισολογισμό της, θα δραστηριοποιηθεί σύντομα στην εμφιάλωση νερού.

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νεστορίου ενέκρινε την επένδυση που σχεδιάζει ο όμιλος Τσάκου για τις φυσικές πηγές “Κεφαλόβρυσο” και “Μισό το Σάδι” μέσω της “Νερά Πηγών Γράμμου Α.Ε.”. Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του επιχειρηματία με την ολοκλήρωση της επένδυσης θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 50 θέσεις εργασίας.

Πέρα από τον Γράμμο όμως φέτος το καλοκαίρι ο Παναγιώτης Τσάκος προχώρησε και σε δύο σημαντικές επενδύσεις στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Μέσω της εταιρείας Avlum μίσθωσε για 40 χρόνια το Ξενία στην Χίο σε ηλεκτρονικό διαγωνισμό που πραγματοποιήσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου. Το ξενοδοχείο “Bella Vista” δυναμικότητας 28 δωματίων έχει μπει στην διαδικασία ανακαίνισης με στόχο να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο city hotel.

Παράλληλα η Avlum συμμετείχε στο σχήμα “Μαρίνα Χίου Α.Ε.” που απέκτησε μέσω διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Χίου επίσης για 40 χρόνια. Στην πλήρη ανάπτυξη της η μαρίνα θα προσφέρει 180 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής μήκους μέχρι 25 μέτρα.

Η πλέον πρόσφατη “στρεργιανή” επένδυση ανακοινώθηκε μόλις χθες και αφορά στην είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο των πολυκαταστημάτων Attica μαζί με άλλα καταξιωμένα ονόματα όπως ο Όμιλος Λασκαρίδη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, ο Γιάννης Σαραντίτης κ.α..

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο όμιλος Τσάκου συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους 10 κορυφαίους παγκοσμίως σε ότι αφορά στην μεταφορά ενέργειας. Συγκεκριμένα το 2018 ανέβηκε στην 8η θέση με τα δεξαμενόπλοια του να μεταφέρουν 550 εκατ. βαρέλια πετρελαίου, ποσότητα που αντιστοιχεί σε μία εβδομάδα παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας.

 

Πηγή: news247.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.