Ντροπή κα Καλογήρου!!!!!

Το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε τη Τετάρτη δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά της απαξίωσης όπως καταγγέλλει σύσσωμη η αντιπολίτευση εδώ και τέσσερα χρόνια. Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η αδυναμία της Περιφερειακής Αρχής τόσο στο να χαράξει πολιτική σε σημαντικά θέματα που απασχολούν τη περιφέρεια όσο και να «ακούσει» τις εποικοδομητικές προτάσεις της αντιπολίτευσης.  Επιπλέον επιβεβαιώθηκε ότι ακολουθείται σταθερά η προσωπική στρατηγική της πολιτικής επιβίωσης των μελών της Περιφερειακής Αρχής ανεξάρτητα του αριθμού των «θυμάτων» που θα αφήσει πίσω. Δεν είναι τυχαίο ότι από τους παρόντες αντιπεριφερειάρχες κανείς δεν πήρε το λόγο για να υποστηρίξει τις ενέργειες της περιφερειακής αρχής.

Ντροπή κα Καλογήρου για την εσκεμμένη απουσία σας από την αίθουσα όταν συζητιόνταν το πρόβλημα της καταστροφής της ελαιοπαραγωγής από τον δάκο με συνέπεια να αφήσετε τους υπηρεσιακούς παράγοντες να απαντούν σε αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τα δικά σας λάθη και παραλήψεις, μια τακτική που την επαναλαμβάνετε συστηματικά από την αρχή της θητείας σας!!!

Ντροπή κα Καλογήρου για την έλλειψη οποιασδήποτε πρωτοβουλίας από τη δική σας πλευρά ώστε να αλλάξει η διαδικασία υλοποίησης της δακοκτονίας που όλοι παραδέχονται ότι είναι πλήρως αναποτελεσματική για τους λόγους που εξέθεσε για μια ακόμη φορά ο προϊστάμενος της υπηρεσίας. Κα Καλογήρου, αυτοδιοίκηση σημαίνει κινητοποιώ φορείς και δυνάμεις προς ένα κοινό στόχο και όχι εξαντλώ τη παρουσία μου μεταθέτοντας τις ευθύνες μου …… με επιστολές προς πάσα κατεύθυνση για να δείχνω ότι κάτι κάνω!!!!

Ντροπή κα Καλογήρου να καλύπτεστε πίσω από το γράμμα του νόμου σε ότι αφορά το προσφυγικό για να δικαιολογήσετε την όψιμη και άκρως υποκριτική αντίδραση σας για τις συνθήκες που επικρατούν στα hot spot επιβάλλοντας πρόστιμα (που θα πληρώσει ποιος) και «απειλώντας» τα για κλείσιμο.  Ο ρόλος της Περιφέρειας είναι να συμβάλει με κάθε πρόσφορο μέσο στην συνδιαχείριση των εθνικών κρίσεων που απειλούν τη συνοχή του τοπικού πληθυσμού και όχι με το να «ρίχνει λάδι στη φωτιά» για να επωφεληθεί πολιτικά!!!

Ντροπή κα Καλογήρου που ενώ δεν έχετε παράσχει μέχρι σήμερα καμία ενημέρωση στο ΠΣ για το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις Μικρών Νησιών», τη σκοπιμότητα, τους στόχους και τις δράσεις που χρηματοδοτεί, αφήσατε να εισηγηθεί το θέμα υπηρεσιακός παράγοντας σαν να ήταν απλά ένα διαδικαστικό θέμα. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής ήταν να κινδυνέψει η έγκριση των προγραμματικών συμβάσεων με τον Δ.Αγ.Ευστρατίου και το Παλλημνιακό Ταμείο, αφού κανείς από τους συνεργάτες σας μέσα στην αίθουσα δεν μπορούσε να μας ενημερώσει για το περιεχόμενο και τη σκοπιμότητα των προτεινόμενων δράσεων και κυρίως σε ποιο ευρύτερο σχεδιασμό εντάσσονται και το πώς θα αξιοποιηθούν αφού ολοκληρωθούν, με δεδομένη την αδυναμία των φορέων να υποστηρίξουν τη λειτουργία τους!!!!

Ντροπή κα Καλογήρου που έχετε αφήσει την νευραλγική Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού χωρίς προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην είναι καθημερινή της απασχόληση η παρακολούθηση, η αξιολόγηση, η  επικαιροποίηση και η αναθεώρηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος και κυρίως η σωστή αξιοποίηση του εργαλείου αυτού στη καθοδήγηση των άλλων Διευθύνσεων στη καθημερινή τους λειτουργία. Τα αποτελέσματα ορατά τόσο στην απορρόφηση των πόρων του ΠΕΠ και του ΠΔΕ  όσο και στην ανυπαρξία άλλων παρεμβάσεων.

Ντροπή κα Καλογήρου που επιτρέπετε στον περιφερειακό σας σύμβουλο και Δ/ντη του  «Κέντρου Ανάπτυξης και Κατάρτισης Σάμου» κ.Πανουράκη να ζητά εν λευκώ να εγκρίνουμε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μιας δομής της οποίας  είναι άγνωστη η δραστηριότητα (η ιστοσελίδα του είναι ανενεργή) και του οποίου καμιάς μορφής απολογισμός δεν είχε εμφανιστεί κατά τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν!!!!

Ντροπή κα Καλογήρου που επιτρέπετε να διατίθενται τα χρήματα του φορολογούμενου σε μια δομή που είναι χωρίς απολογισμό, χωρίς οικονομικά στοιχεία, χωρίς μελέτη βιωσιμότητας και κυρίως χωρίς αναπτυξιακή στρατηγική για να καλυφθούν προηγούμενες ζημιές (για τις οποίες ποτέ δεν υπήρξε καταλογισμός ευθυνών όπως άλλωστε έγινε και στις περιπτώσεις των Αναπτυξιακών Χίου και Λέσβου), λειτουργικά έξοδα και κυρίως ο μισθός του Προέδρου. Δηλαδή να επικροτείτε και διευκολύνετε τη δημιουργία μηχανισμού νέων χρεών!!!!

Ντροπή κα Καλογήρου που επιτρέπετε στον περιφερειακό σας σύμβουλο κ.Πανουράκη να απαντά στη σθεναρή αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης να δώσουμε χρήματα χωρίς την ελάχιστη τεκμηρίωση ότι η άρνηση μας αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σάμου. Και να μην αντιδράτε!!!!!!

Ντροπή κα Καλογήρου για την απαξίωση του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε όλα τα επίπεδα αφού συνεχίζεται την αφήνετε χωρίς αναπτυξιακό σχεδιασμό, χωρίς πολιτικές στα κρίσιμα θέματα και χωρίς αναπτυξιακά εργαλεία!!!!

Όμως δεν είναι άμοιροι ευθυνών όσοι από τους συμβούλους της πλειοψηφίας δια της σιωπής τους και της ψήφου τους στηρίζουν τις πρακτικές που καταγγέλλουμε.

Ως ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ με το ΑΙΓΑΙΟ εργαζόμαστε συστηματικά μαζί με άλλες υγιείς δυνάμεις των νησιών, που συμμερίζονται τις ανησυχίες και απόψεις μας, ώστε η αλλαγή πορείας να έρθει το συντομότερο δυνατό.

Σταθερή άποψη μας είναι ότι η Περιφερειακή Αρχή οφείλει να έχει ξεκάθαρους αναπτυξιακούς στόχους και αυτούς να τους δρομολογεί μέσα από στοχευμένες δράσεις που να καλύπτουν σφαιρικά όλους τους τομείς και πάντα σε συνεργασία με τους άλλους εμπλεκόμενους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και τους συλλογικούς φορείς που εκπροσωπούν εργοδότες, εργαζόμενους, πολίτες και ειδικά τους νέους.

Σταθερή άποψη μας είναι ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να υπηρετείται από άτομα που πιστεύουν στη λογική του οράματος, του ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης και κυρίως της κινητοποίησης των τοπικών δυνάμεων και πόρων μέσα από πολυεπίπεδες συνεργασίες. Δεν έχουν πλέον θέση αρχηγοκεντρικά με προσωπικές στρατηγικές σχήματα και παντελή έλλειψη σχεδίου.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε τους πολίτες του Β.Αιγαίου να συγκροτήσουν και να υποστηρίξουν κινήσεις που στο κέντρο τους θα έχουν τα συμφέροντα της Αυτοδιοίκησης και των νησιωτών μας.

Γιάννης Σπιλάνης

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ με το ΑΙΓΑΙΟ

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.