ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ: Στήριξη των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Χίου.

 

H ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων  στο Δήμο Χίου και ειδικότερα στην υπηρεσία καθαριότητας  που διεκδικούν τα αυτονόητα!!!

Όμως ακόμη και τα αυτονόητα δεν γίνονται αντιληπτά! Καταδεικνύεται από  την απαντητική επιστολή της υπηρεσίας που με 4.000 πάνινες μάσκες που τους χορήγησε όλο το χρόνο και το ποσό των 1.799,20 ευρώ που δαπάνησε για την χορήγηση αντισηπτικών στους εργαζόμενους  ο εμπαιγμός των εργαζομένων!!!

Απαιτούμε να  διατίθενται τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), να θωρακίζεται η ασφάλεια τους ,εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) για να μπορούν να προσφέρουν με ασφάλεια τις υπηρεσίες τους στους δημότες.

Καταγγέλλουμε επίσης ότι το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και ο κάθε εργαζόμενος πληρώνεται για τις ώρες εργασίας του σε χρήμα όχι σε είδος (ρεπό)!! Απαιτούμε να καταβάλλονται οι υπερωριακές ώρες εργασίας τους σε μηνιαία βάση όπως ο νόμος ορίζει!!

Ενώνουμε στην φωνή μας με το σωματείο εργαζομένων του Δήμου και σε κάθε καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων θα είμαστε απέναντι και θα καταγγέλλουμε όλους αυτούς που δεν τιμούν τον ιδρώτα του μεροκαματιάρη συναδέλφου. Να σταματήσει χθες η εκμετάλλευση  των εργαζομένων που από το 2015 και μετά εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας!!

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να σκύψει εδώ και τώρα πάνω από τα προβλήματα τους και να σταματήσει την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους τις φτηνές δικαιολογίες και τις διάφορες πιέσεις για να μπαλώσει τα αμπάλωτα. Να προβεί δε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

 

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου

              Ο Πρόεδρος                          Η Γραμματέας

Μάρκος Σκούφαλος                 Σοφία Γατανά

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.