Ξέχασε το

Της Κωνσταντίνας Σούλα- Τσαφαρά

Τίτλος: Ξέχασε το

 

Είπες ότι θα μ’ αγαπάς

με κοίταξες στα μάτια απλά

κι εγώ σε πίστεψα

ύστερα είπες

Ξέχασε το.

……….

Μ’ έμαθες τι είναι η αλήθεια

μου έδωσες το χέρι και είπες

θα είμαι δίπλα σου

και μετά μου είπες

Ξέχασε το.

……….

Μου έμαθες το φώς

και μου είπες

Μη φοβάσαι

θα είμαι εγώ ο ήλιος

που θα σε φωτίζει

και μετά μου είπες

Ξέχασε το.

……….

Εγώ όμως δεν ξέχασα

και δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Υπογραφή : Κωνσταντίνα Σούλα – Τσαφαρά.

………………………………..

Η στήλη ‘Ποίηση’ της diafaneia.eu έχει την τιμή να φιλοξενεί σήμερα την ποιήτρια Κωνσταντίνα Σούλα-Τσαφαρά κόρη ναυτικού από την γειτονική μας Ικαρία.

Ποιήτρια αισθαντική, ευαίσθητη και λυρική η Κ. Σ. Τσαφαρά βγήκε στα γράμματα πολύ νέα με την συλλογή Πινελιές/1993, για να ακολουθήσει κατόπιν μια σειρά συλλογών της , συλλογών ποιοτικών που την καθιέρωσαν σαν μία από τις πλέον αντιπροσωπευτικές σύγχρονες γυναικείες ποιητικές φωνές.

Το αόρατο λουλούδι, τίτλος συλλογής της ποιήτριας από τις εκδόσεις Ιωλκός-1998 που απέσπασε βραβείο από τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού, Κόκκινη Βάρκα-άλλος τίτλος το 2006/Περγαμηνή, Η μουσική των κοχυλιών / εκδόσεις Δρόμων-2009, ακόμη ένας τίτλος στην εργογραφία της ποιήτριας.

Είμαι Ακόμα Εδώ: ποιητική συλλογή της Κ.Σ.Τσαφαρά/2012/εκδόσεις Περγαμηνή, η συλλογή που ‘κλείνει’ την μέχρι τώρα παρουσία της στα γράμματα.

Η εκλεκτή ποιήτρια Κωνσταντίνα Σούλα-Τσαφαρά ειδικά για την στήλη, μας τίμησε παραχωρώντας μας αυτό το εξαιρετικό ποίημα της. Την ευχαριστούμε θερμά για την τιμή.

Κείμενο

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.