Και η πολλή σεμνότης βλάπτει

Όταν προ ετών βρέθηκα στην Τέμα της Γκάνα καλεσμένος του Καπετάν-Παναγιώτη Τσάκου για να παρευρεθώ στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγ. Νικολάου, μπροστά στο ναό υπήρχε μια μεγάλη έκταση όπου είχε προγραμματιστεί να γίνει σχολείο. Έκτοτε με ρωτούσε  ο «Γκανέζος» (καταγόμενος από τη Γκάνα) υπάλληλος του γραφείου του Καπ. Παναγιώτη, ο Τάμι: «Γιατρέ, πότε θα πάμε πάλι στη Γκάνα;». Το θέμα λοιπόν ξεχάστηκε από εμένα μέχρις ότου βλέπω στον Χιακό Τύπο (Πολίτης, 1/4/2019) την είδηση για το «Σχολείο στη Γκάνα, όπου φοιτούν 400 παιδιά (!!! – τα θαυμαστικά δικά μου) ντυμένα στα γαλανόλευκα και εκτός από την Ελληνική Παιδεία μαθαίνουν και… Ελληνικούς χορούς».

Εδώ – επιτρέψτε μου – να (ξανα)γράψω μια προσωπική μου ευχάριστη ανάμνηση από τότε:

Μετά την τελετή των θυρανοιξίων επακολούθησε «τσιμπούσι» στο εκεί σπίτι του Καπ. Παναγιώτη. Κατά το γεύμα, και ξέροντας ο Καπ. Παναγιώτης την αδυναμία μου για το Χιώτικο ούζο, έψαξε και βρήκε ένα μπουκάλι Απαλαρίνα και βγήκε έξω κουνώντας το θριαμβευτικά (το γεύμα ήταν στο ύπαιθρο με ωραίο καιρό). Στην… ουζοποσία μας ακολούθησε και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, ένας λεβέντης Κρητίκαρος με δύσκολα παιδικά χρόνια, ο οποίος κάποια στιγμή μου λέει: «Γιατρέ, να πούμε κι ένα τραγούδι;» Και χωρίς να περιμένει απάντηση, άρχισε το «πότε θα κάνει ξαστεριά», γνωστό Κρητικό τραγούδι που το είπαμε όλοι μαζί!…

Ο δημοσιογράφος στον «Πολίτη» αναφέρει επί λέξει τα εξής: «Από τον ομογενειακό Τύπο, γίνεται γνωστή μια αφανής δραστηριότητα του Ομίλου Τσάκου, που δεν… διαφημίζεται ούτε από τον ίδιο». Και συνεχίζω εγώ: «Μα, ευλογημένε δημοσιογράφε, αν γράφονταν οι καθημερινές δραστηριότητες και φιλανθρωπίες της Οικογενείας Τσάκου, τότε ο Ημερήσιος γραπτός και ηλεκτρονικός Τύπος δεν θα είχε με τίποτε άλλο να ασχοληθεί, και δεν αναφέρομαι στη δραστηριότητα του Ιδρύματος Τσάκου στην Ελλάδα και στην Ουρουγουάη, αναφέρομαι στο ζεύγος Τσάκου και στον υιό Νικόλαο Τσάκο».

Και για να τελειώνω: Η φιλανθρωπία παύει να είναι φιλανθρωπία όταν… διαφημίζεται![1]

Καλό Πάσχα σε όλους μας, χαρούμενο, με Υγεία και Αγάπη!

Αναστ. Ι. Τριπολίτης

Αγγειοχειρουργός

[1]     Κάπου διάβασα τελευταία για την ΟΛΜΕ (και την ΕΛΜΕ;) ότι δεν συμφωνούν με το ΕΠΑΛ(;) του Ομίλου Τσάκου!… Ε, ως εκεί! Το μόνο που μπορώ να… «αναφωνήσω» είναι ΝΤΡΟΠΗ!…

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.