Ξεκινά ο 4ος Ψεκασμός Δακοκτονίας

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε.Χίου ,Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου γνωρίζει ότι από τη Τετάρτη    θα  πραγματοποιηθεί  ο τέταρτος  ψεκασμός σε περιοχές του Νομού Χίου, για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς, στα πλαίσια του προγράμματος της Δακοκτονίας 2018.

To Πρόγραμμα Ψεκασμών είναι το παρακάτω:

 

  • 3/10/2018 ημέρα Τετάρτη :Καλαμωτή, Θυμιανά ,  Νεοχώρι
  • 4/10/2018 ημέρα Πέμπτη :, Χίος,  Βασιλεώνοικο

Συγκεκριμένα  στη Χίο στις περιοχές Αγ.Ειρήνη, Καρδαμάδα, Κάμπος, Γκιάζου,  Φραγκοβούνι,   Βαρβάσι,  Ευρετή, Σπηλάδια,   Αεροδρόμιο

  • 5/10/2018 ημέρα Παρασκευή: Χίος ,Βροντάδος.

Συγκεκριμένα στη Χίο στις περιοχές Λολόδεντρα,  Γρου, Καστρομηνά, Γιαλούρικα, Παν.Βοήθεια, Λατόμι, Αγ.Λουκάς, Λίβάδεια, Λέτσαινα, Κοφινάς

Παρακαλούνται οι παραγωγοί να έχουν τα αγροκτήματά τους ανοιχτά και αν είναι δυνατόν να παρευρίσκονται σε αυτά προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Επίσης να απομακρύνουν τα ζώα τους από τις περιοχές ψεκασμού.

Oι μελισσοκόμοι να μεταφέρουν τα μελισσοσμήνη τους σε περιοχές που δεν θα γίνουν ψεκασμοί ή σε απόσταση μεγαλύτερη από πέντε (5) χιλιομέτρων από τα όρια των ψεκαζόμενων  περιοχών.

Οι πρόεδροι των οικισμών θα ενημερώνονται για την συγκεκριμένη ημερομηνία ψεκασμού του οικισμού τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.