Πρώτα η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων, μετά η ασφαλτόστρωση

Στην ανοιχτή συγκέντρωση που διοργανώθηκε στο Χιώτικο Σπίτι στην Αστόρια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είχε παρευρεθεί ο Δήμαρχος Χίου κ. Ιωάννης Μαλαφής, ο οποίος κατά την ομιλία του, αναφερόμενος στην πορεία εξέλιξης της Χίου, δήλωσε ότι η νήσος κατέχει ένα προβληματικό δίκτυο ύδρευσης καθώς 12 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη είναι ακόμη με αμιαντοσωλήνες. Στον λόγο του χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής:

«Δεν θα πέσει άσφαλτος αν δεν αντικατασταθούν αυτές οι σωλήνες. Ζητάμε πόρους από παντού για την υλοποίηση του έργου γιατί πρώτη προτεραιότητα είναι για να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών και να μην χάνεται το 50% του νερού από τους τρύπιους αμιντοσωλήνες και σωλήνες PVC. Συγχρόνως σχεδιάζουμε την στρατηγική για να φέρουμε νερά από διάφορες πηγές και να προβούμε σε κάποιες γεωτρήσεις».

Έτσι, με την επιστροφή του στη Χίο, συνέχισε να επεξηγεί για το ζήτημα των αμιαντοσωλήνων, λέγοντας ότι εκκρεμούν δύο μελέτες ώστε να αντικατασταθούν, εφόσον το πρώτο τμήμα της μελέτης το ανέλαβε η ΔΕΥΑ. Για την βέλτιστη επίλυση του ζητήματος, ο διαχωρισμός έχει πραγματοποιηθεί σε τρία τμήματα, ώστε να καταστεί ευκολότερη η χρηματοδότηση και συνάμα η εκτέλεση του. Συνεχίζοντας, τόνισε ότι το περισσότερο μέρος του δικτύου τοποθετείται μέσα στην πόλη, και η αντικατάσταση του θα αγγίξει τον προϋπολογισμό του ύψος των 6 εκατ. ευρώ περίπου. Όπως είχε αναφέρει και στην Αμερική, πρώτα θα τοποθετηθούν οι νέοι αμιαντοσωλήνες, και έπειτα θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.