Οι Οινούσσες «Λύτρον Ψυχής» στο Αιγαίο

Με έμπνευση και οδηγό τη θάλασσα, το ζωογόνο στοιχείο, που σηματοδοτεί και χαρακτηρίζει την μακρά ιστορία των Οινουσσών, καταξιωμένοι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, εμψυχωτές, μουσικοί και ποιητές συναντιώνται από 1η έως 5 Αυγούστου στο ακριτικό νησί. Σκοπός τους να συνδιαλλαγούν με τους συμμετέχοντες και τον κόσμο του νησιού για να ανακαλύψουν μαζί την επιρροή του θαλασσινού στοιχείου στην τέχνη, τη ζωή και τον άνθρωπο. 

Το 1ο Συμπόσιο Τεχνών «Λύτρον Ψυχής» αγκαλιάστηκε από την Γεν. Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και υποστηρίζεται οργανωτικά από τον Δήμο Οινουσσών. Το 5ήμερο πρόγραμμα του Συμποσίου είναι εντατικό για τους συμμετέχοντες με σεμινάρια καθημερινά, πρωί και απόγευμα, με πλούσια θεματολογία όπως : αγωγή του λόγου, αρχαίο δράμα, devised theater, ποίηση, ψυχολογία θεάτρου και παραμύθι. 

Τούτο το ταξίδι τέχνης, ένα ταξίδι νοτισμένο με θαλασσινό νερό, θα καταλήξει σε μια παρουσίαση-έκπληξη την τελευταία ημέρα του Συμποσίου, την 5η Αυγούστου, στο Αμφιθέατρο Οινουσσών. Πλαισιώνεται ωστόσο κι από αρκετά αλλά μικρότερα δρώμενα σε σημεία άξια θέασης κι ενδιαφέροντος, όπως η Ακρόπολη της Αιγνούσας, το λιμάνι, ο Ζέπαγας. Η συμμετοχή σε όλα τα δρώμενα του Συμποσίου είναι ελεύθερη για όλους τους κατοίκους κι επισκέπτες του νησιού.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του 1ου Συμποσίου, την Δευτέρα 1η Αυγούστου θα παρουσιαστεί από το θεατρικό εργαστήρι παιδιών και προ-εφήβων ο “Οδυσσεβάχ, μια καλοκαιρινή περιπέτεια”, παράσταση εμπνευσμένη από το έργο “Οδυσσεβαχ” της Ξένιας Καλογεροπούλου. Επίσης την Πέμπτη 4 Αυγούστου από το θεατρικό εργαστήρι εφήβων κι ενηλίκων ανεβαίνει στο Αμφιθέατρο “Ο υπέροχος κόσμος του Ι.Κ”  ως ελάχιστος φόρος τιμής στον μεγάλο Έλληνα λογοτέχνη Ιάκωβο Καμπανέλλη.

Στο 1ο «Λύτρον Ψυχής» συμμετέχουν 25 σπουδαστές και διδάσκουν οι εισηγητές: Αλεξάνδρα Βουτζουράκη Μιχάλης Καλαμπόκης, Έλενα Μαρσίδου, Περικλής Μοσχολιδάκης, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Μιχάλης Συριόπουλος και Θωμάς Τσαλαπάτης

Συντονιστές: Ευγενία Χαλκιά, Στέισυ Λεονδή, Βασίλης Τριανταφύλλου

Χορηγοί: Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών», ΤΕΜΑΚ Ολοκληρωμένες Λύσεις Νερού  

Συνδιοργάνωση: Δήμος Οινουσσών, Ελληνική Εταιρεία Θεάτρου ΑΜΚΕ ” Έγκατα της γης”.

Οινούσσες, 29.07.2022

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.