Οι 5 άξονες του Κώστα Τριαντάφυλλου για την ανάπτυξη της Χίου

Σε κλίμα αισιοδοξίας και με τον αέρα της επιτυχίας από την πρώτη εκδήλωση της ΣυμμαΧίας Αξιών, ο επικεφαλής της παράταξης, Κώστας Τριαντάφυλλος σε συνεργασία με τα στελέχη και τους υποψήφιους του, συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά, ώστε να παρουσιάσουν τις επόμενες μέρες αναλυτικά στους δημότες και να θέσουν σε διάλογο έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της Χίου.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκε διαδραστική εκδήλωση τη Δευτέρα 18/03/19, με πέντε στρογγυλά τραπέζια, όπου παρουσιάστηκε o βασικός κορμός ισάριθμων αξόνων του προγράμματος, από δύο εισηγητές, ενώ κάθε 20 λεπτά οι ομάδες των υποψηφίων άλλαζαν τραπέζι και θεματική.
Στόχος αυτής της καινοτόμου διαδικασίας -εκτός από την ενημέρωση, το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων-, είναι ο  κάθε υποψήφιος να μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση του προγράμματος

Οι 5 άξονες:

  1. Χίος Ελκυστική
    Βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της Χίου. Nα έχουμε υποδομές (δηλαδή αεροδρόμιο, λιμάνι, τελωνείο), καθώς επίσης πεζοδρόμια, χώρους στάθμευσης, καθαριότητα, δρόμους, νερό, πολιτισμό, αθλητισμό.
  2. Χίος Τουριστικός Προορισμός
    Ο Τουρισμός να καταστεί βασικός μοχλός ανάπτυξης της Χίου, μέσω ανάδειξης των περιβαλλοντικών – πολιτισμικών στοιχείων του νησιού, αξιοποίησης των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του και αναβάθμισης των υποδομών του.
    3. Χίος Αλληλεγγύης για όλους
    Ενδυνάμωση κοινωνικών δομών, στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και συμπολιτών, που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση. Ενίσχυση κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του Δήμου Χίου.
    4.  Χίος στη νέα εποχή
    Ηλεκτρονικές υπηρεσίες στο Δήμο Χίου, δημιουργία θερμοκοιτίδας  καινοτόμων επιχειρήσεων σε συνεργασία με Πανεπιστήμιο και Επιμελητήριο. Ίδρυση γραφείου επιχειρηματικότητας
    5. Χίος της επόμενης μέρας της προσφυγικής κρίσης
    Καθαρή πολιτική θέση ότι στη Χίο και τα νησιά του Αιγαίου πρέπει να γίνεται μόνο υποδοχή και ταυτοποίηση προσφύγων και μεταναστών. Όλη η υπόλοιπη διαδικασία να γίνεται στην ηπειρωτική χώρα. Τροποποίηση της κοινής δήλωσης Ευρώπης – Τουρκίας. Ανάδειξη του αιτήματος αυτού στα ευρωπαϊκά fora. Έλεγχος της κατάστασης και επανεξέταση του συνόλου των δεσμεύσεων του Δήμου Χίου.

Συντονιστής της διαδικασίας αυτή ήταν ο ίδιος ο επικεφαλής της ΣυμμαΧίας, Κώστας Τριαντάφυλλος, ο όποιος ρίχνει το βάρος στο πρόγραμμα και όχι σε ψηφοθηρικές τακτικές και πολιτικές σκοπιμότητες. Αυτό άλλωστε αποδείχτηκε και στο πλαίσιο της εκδήλωσης της παράταξής  του για τον τουρισμό, όπου παρουσίασε καλά δουλεμένες προτάσεις και έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό για τον τουρισμό.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.