Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα «Ενεργειακή Αξιοποίηση απορριμμάτων»

Ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση (είναι ένα δίκτυο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κοινωνίας των πολιτών & Οικονομικών φορέων, που βασικό στόχο έχει την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ελληνικών & Γερμανικών ΟΤΑ σε θέματα αντιμετώπισης βασικών προβλημάτων τους)  και το Ίδρυμα Friedrich Ebert Stiftung για θέματα ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων οργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Ενεργειακή Αξιοποίηση απορριμμάτων».
Η ημερίδα λόγω θεματολογίας έτυχε αποδοχής και τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η ενημέρωση των δημοτών για τα πλεονεκτήματα της ενεργειακής αξιοποίησης των απορριμμάτων – προκαταλήψεις και πραγματικότητα – παρουσίαση πιλοτικού έργου.


Ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς δήλωσε σχετικά:
«Μία εποικοδομητική δημόσια συζήτηση έγινε στα πλαίσια της ημερίδας για την ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων, υπό τους όρους που θέτει η νησιωτικότητα. Συνδιοργανωτές μας το Ίδρυμα Friedrich_Ebert_Stiftung_Athen των Γερμανών Σοσιαλιστών και η Ελληνογερμανική Συνέλευση. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Rezzo Schlauch, τ. Υφυπουργός Οικονομίας & Ενέργειας της Γερμανίας και πρώην πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων, ο κ. Gerhard Bauer, Έπαρχος Schwabisch  Hall με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση απορριμμάτων και ο Ulrich Storck, Διευθυντής του Ιδρύματος Friedrich Ebert στην Αθήνα. Την επιστημονική ανάπτυξη του ζητήματος ανέλαβαν ο Δρ. Παναγιώτης_Γραμμέλης, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών & Ενεργειακών Πόρων του Εθνικού Κέντρου Ερευνών & Τεχνολογικής Ανάπτυξης και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δρ. Δημήτριος Λέκκας. Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός. Οι εμπειρίες των συνομιλητών μας σε ένα ανοιχτό διάλογο αποτελούν σημαντικό στοιχείο για τη διαμόρφωση μιας βιώσιμης λύσης για τη διαχείριση των αποριμμάτων στον τόπο μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.