Έτοιμη η πρώτη φάση του masterplan για το λιμάνι της Χίου

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του masterplan για το λιμάνι της Χίου, που είχε αναλάβει η Τεχνική Υπηρεσία με τον Προϊστάμενο της Λευτέρη Παπαλάνη να παρουσιάζει και να παραδίδει τη μελέτη στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Χίου.
Ο κ. Παπαλάνης παρουσίασε τα αποτελέσματα με την πλήρη καταγραφή των χερσαίων εγκαταστάσεων και την αποτύπωση της παρούσας κατάστασης.
Τα στελέχη της υπηρεσίας μελέτησαν την νομοθεσία αλλά και τις σχετικές οδηγίες και τις προδιαγραφές του Υπουργείου, και έτσι το σχέδιο που παραδόθηκε στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου αποτυπώνει τη σημερινή κατάσταση και τα δεδομένα του λιμανιού καθώς και τις κατευθύνσεις για τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξής του.
Μεγάλο ζήτημα αποτελεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η έλλειψη χερσαίων χώρων, ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν καθώς και το ότι η νότια πλευρά του λιμανιού ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ. Τέλος, απομένει να ολοκληρωθεί η μελέτη περιβαλλοντικών όρων αλλά και η κυκλοφοριακή μελέτη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.