Οπισθοδρόμηση η απόφαση απόσυρσης της Περιφερειακής Αρχής από μία ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον του “Γ. Καλουτάς”

«Η απόφαση απόσυρσης της Περιφερειακής Ενότητας Χίου από μια ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον του «Γ. Καλουτάς» αντίκειται στις προγραμματικές θέσεις και μειώνει την αξία και τη μελλοντική συνεισφορά του ακινήτου στην τοπική οικονομία. Οπισθοδρόμηση»,  σημειώνει με ανακοίνωσή του ο πρώην χωρικός  αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος.

Σε αυτήν αναφέρει:

«Το αρχικό όραμα κατασκευής μιας υπερσύγχρονης τότε δομής στην καρδιά του Κάμπου ως εφόδιο μετατροπής της Χίου σε συνεδριακό κέντρο στο Αιγαίο, όπως το στοχοθέτησε ο αείμνηστος Γεώργιος Καλουτάς, προσέκρουσε στην αδυναμία του τουριστικού κόσμου της Χίου να το ενισχύσει.

Ως σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, ένα μάλιστα από τα ελάχιστα, αναζητεί δεκαετίες μετά τον προορισμό του. Βασική προεκλογική δέσμευση του Κ. Μουτζούρη υπήρξε η πρόθεση αξιοποίησης του.

Κινούμενος προς αυτή την κατεύθυνση τον Ιανουάριο του 2021 εισηγήθηκα την ένταξη για χρηματοδότηση μελέτης ποσού 30.000 € για την αξιοποίηση του εκθεσιακού χώρου με μετατροπή του σε κυψέλη ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Η εισήγηση προέβλεπε να εκπονηθούν τρία businessplans με προϋπολογισμό έργου αντίστοιχα. Στη συνέχεια, το Περιφερειακό Συμβούλιο θα ενέκρινε τη μία από τις τρεις για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της και να υλοποιηθεί.

Από τον Ιανουάριο 2021 που το εισηγήθηκα, το θέμα ήλθε για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο το Σεπτέμβριο 2021, έπειτα από 9 μήνες ανεξήγητης ολιγωρίας.

Σήμερα εξηγείται το γιατί.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατατίθεται εισήγηση για απένταξη της μελέτης. Μεσολάβησε μια πανσπερμία προτάσεων για την τύχη του ακινήτου από κάθε φορέα, πλην του ιδιοκτήτη του.

Κατά καιρούς διεκδικείται από:

  • το Πανεπιστήμιο Αιγαίου,
  • το Δήμο για τη φύλαξη των πινάκων της Δημοτικής Πινακοθήκης,
  • τον αντιδήμαρχο Παιδείας για τη στέγαση του Ειδικού Σχολείου,
  • το Νοσοκομείο για τη στέγαση του Δημόσιου ΙΕΚ Νοσηλευτικής.

Μοναδική σκέψη της σημερινής περιφερειακής αρχής η στέγαση σ’ αυτό της Δ/νσης Μεταφορών και της Πολιτικής Προστασίας! Τέτοιες μεγαλεπήβολες βλέψεις διαθέτει για ένα από τα κορυφαία περιουσιακά της στοιχεία.

Η απόφαση απόσυρσης της Περιφερειακής Ενότητας Χίου από μια ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον του «Γ. Καλουτάς» αντίκειται στις προγραμματικές μας θέσεις και μειώνει την αξία και τη μελλοντική συνεισφορά του ακινήτου στην τοπική οικονομία. Οπισθοδρόμηση», καταλήγει ο περιφερειακός σύμβουλος Παντελής Μπουγδάνος.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.