ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

 

Η εξαγγελία για τη δημιουργία στην Λέσβο νέου «πιλοτικού κέντρου», μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης-Ε.Ε., το οποίο στην πράξη σημαίνει τη δημιουργία μιας νέας «πόλης»- στρατόπεδο μεταναστών – προσφύγων, αποκαλύπτει την εμμονή και τη συμφωνία της κυβέρνησης στην εφαρμογή  και στην προώθηση των επικίνδυνων και απάνθρωπων επιλογών της Ε.Ε. στα νησιά του Αιγαίου που συνορεύουν με την Τουρκία αλλά και στον Έβρο!

Όλοι οι νησιώτες θα υψώσουμε και πάλι δυνατή φωνή διαμαρτυρίας και αντίθεσης ώστε να αποκαλυφθεί, σε όλη τη χώρα και την Ευρώπη, ότι αποτελεί μεγάλο ψέμα ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι δήθεν έχουν «τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών», όπως ισχυρίζονται.

Αναλαμβάνουν επίσης βαριές ευθύνες εκείνοι οι Δημοτικοί –Περιφερειακοί παράγοντες, οι οποίοι στο όνομα του ρεαλισμού και των αντισταθμιστικών οφελών, δηλώνουν πρόθυμοι να στηρίξουν αυτές τις επιλογές.

Η διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων για να γίνουν τα αναγκαία έργα και υποδομές που έχουν ανάγκη τα νησιά, αποτελεί καθήκον της κυβέρνησης, και είναι αναγκαία  να γίνουν χωρίς να έχουν καμιά σχέση με ανταλλάγματα και εκβιασμούς σε σχέση με το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Η Συντονιστική  Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου καλεί κάθε Θεσμικό φορέα, κάθε Πολιτικό και Κομματικό όργανο,  τους Αιρετούς   , όλους τους Συνδικαλιστικούς φορείς ,  και τους Συλλόγους όλης της Χίου να πάρουν υπεύθυνη στάση απέναντι σε αυτή την απειλή και να συνυπογράψουμε το παρακάτω κείμενο:

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Να αποσυμφορηθούν άμεσα και ουσιαστικά  η Χίος και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου
  • Να μην δημιουργηθεί καμιά νέα Δομή με οποιαδήποτε μορφή οπουδήποτε στη Χίο και στα αλλά νησιά .
  • Να κλείσει τώρα η ΒΙΑΛ. Λέμε ΟΧΙ στη μετατροπή των νησιών σε φύλακες ψυχών.
  • Να απεγκλωβιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά μας. Να υπάρχει ακριβώς η ίδια αντιμετώπιση  όπως σε κάθε άλλο μέρος της Ελλάδας ή της Ευρώπης!  Δεν μπορεί η Eυρωπαϊκή Αλληλεγγύη να είναι απλά ένα κενό γράμμα.
  • Να καταργηθεί η οποιαδήποτε ερμηνεία περί υποχρεωτικού γεωγραφικού περιορισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να μην υπάρξει πρόβλεψη για κάτι τέτοιο σε καμιά περίπτωση.
  • Να γίνεται μόνο Καταγραφή και Ταυτοποίηση στα νησιά!
  • Η Ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει από την Ε.Ε. και τον Ο.Η.Ε. να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία, σε προξενεία ή ειδικά γραφεία Ευρωπαϊκών χωρών και απευθείας μετακίνηση των δικαιούμενων άσυλο στις χώρες προορισμού τους, ώστε να σταματήσει το επικίνδυνο και πολλές φορές θανατηφόρο πέρασμα προς τα νησιά του Αιγαίου.
  • Είμαστε υπέρ της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας των λαών. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε αμφισβήτηση και αλλαγή των συνόρων στο Αιγαίο και σε όλη την περιοχή. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, σε κάθε εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων που υπονομεύει τον ενιαίο χώρο της επικράτειας.

Ν.Τ.  ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ

ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ

ΣΕΣΝΟΧ ΧΙΟΥ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ

Ο.Ε.Β.Ε. ΧΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΦΚΑ ΧΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΦΩΤΗΛΑΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΧΙΟΥ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΡΦΑ –ΜΕΓΑ ΛΗΜΝΙΩΝΑ –ΑΓΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥΣΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΧΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΧΙΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΥΚΙΑΔΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΛΙΣΣΟΥ

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.