Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ BIG CITY FESTIVAL

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις  που διοργανώθηκαν υπό τον τίτλο Big! City Festival με πρωτοβουλία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας  και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και  έλαβαν χώρα στην περιοχή Τσαμάκια Μυτιλήνης το Σάββατο 18.6.2022 και τη Κυριακή 19.6.2022. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν   με στόχο την ανάδειξη των παρεμβάσεων  αναβάθμισης που υλοποιήθηκαν για την βελτίωση   της καθημερινότητας των πολιτών και την ανάδειξη της Αρχαιολογικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής Τσαμάκια και Κάτω Κάστρου.

Ο Περιφερειάρχης  συνομίλησε με τους συμμετέχοντες αθλητές, ΑΜΕΑ και τους «Lesvos Runners» και παρακολούθησε τα αθλητικά δρώμενα, ενώ  απηύθυνε μικρό χαιρετισμό πριν την έναρξη της Συναυλίας του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, με την οποία έκλεισε η βραδιά.

Στον χαιρετισμό του προς το κοινό τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που παραδίδουμε στους πολίτες της Μυτιλήνης και ολόκληρου του νησιού ένα πράσινο έργο, ένα έργο που αναβαθμίζει την περιοχή και προβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό της Λέσβου.  Έγινε μία τεράστια προσπάθεια προκειμένου να αλλάξει πρόσωπο η περιοχή , για την οποία όλοι έχουμε αναμνήσεις και αποτελούσε τόπο αναψυχής όχι μόνο για τους κατοίκους της πόλης αλλά και τους επισκέπτες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει να αναπλάσουμε τις πόλεις και να τις κάνουμε πιο όμορφες και λειτουργικές θα ευοδωθεί»

Την Κυριακή 2η ημέρα των εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε την περιοχή του Κάτω Κάστρου και ενημερώθηκε από τον Διευθυντή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Δρα  Παύλο Τριανταφυλλίδη για τα έργα αποκάλυψης και ανάδειξης  των Αρχαιοτήτων στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης. Παρακολούθησε επίσης την προβολή βίντεο μιας συνολικής παρουσίασης του Αρχαιολογικού Μνημείου που έχει ετοιμάσει η Αρχαιολογική Υπηρεσία και εξέφραζε  τα συγχαρητήριά του για το έργο που επιτελείται.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.