Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Σπιλάνης στη Χίο

Ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να έχει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην ενεργοποίηση της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων στην επιχειρηματικότητα, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χτες στη Χίο, μεταξύ του υποψηφίου Περιφερειάρχη Γιάννη Σπιλάνη και  της κοσμήτορας  της  Σχολής  Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μ. Λεκάκου

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την καινοτομία, την δημιουργική οικονομία που συνδέεται ιδιαίτερα με τον πολιτισμό και το περιβάλλον, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, ιδιαίτερα για την εξ αποστάσεως κατάρτιση , την εμψύχωση για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και την εξεύρεση μικρο-χρηματοδοτήσεων κλπ.

Ιδιαίτερα, συζητήθηκε η πρόταση που έχει καταθέσει το Πανεπιστήμιο για αξιοποίηση τμήματος των Ταμπάκικων, για τη δημιουργία πόλου καινοτομίας και start-ups, στην οποία η Περιφέρεια θα πρέπει να είναι συν-λειτουργός.

Στη συνέχεια ο  Γ.Σπιλάνης, συνοδευόμενος από τους   υπ. Περ. συμβούλους της παράταξης  Γ.Αργυρούδη και Π.Βελλιανίτη, είχαν συνάντηση με  την Έφορο Αρχαιοτήτων Χίου Όλγα Βάση, με αντικείμενο συζήτησης , το  πως θα μπορέσει να πάρει σάρκα και οστά, το σχέδιο «Ανάδειξη Ταυτότητας» για κάθε νησί.  Αναδείχθηκε η ανάγκη της  ολιστικής προσέγγισης, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών, ώστε να αποφευχθούν μεμονωμένες αναποτελεσματικές  παρεμβάσεις , της αξιοποίησης  όλων των υποδομών που έχουν ήδη κατασκευαστεί , καθώς και του σχεδιασμού  των  δράσεων για την επόμενη περίοδο.

Τέλος, υπήρξε συνάντηση εργασίας  μελών της παράταξης και  υποψήφιων Περιφερειακών συμβούλων της Χίου, προκειμένου να οργανωθούν τα επόμενα βήματα της προεκλογικής καμπάνιας  στο νησί.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.