Λιμεναρχείο Χίου|| Από τις 9 Μαΐου σε ισχύ το τέλος πλοίων αναψυχής και ημερόπλοιων

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ (Α.1119/29-03-2019) προσδιορίζεται ως ημερομηνία έναρξης ισχύος του Τέλους Πλοίων Αναψυχής και Ημεροπλοίων η 9η Μαΐου 2019.

Το ΤΕ.Π.Α.Η. επιβάλλεται σε όλα τα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων ιδιωτικά και επαγγελματικά πλοία αναψυχής και  επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια, ανεξάρτητα από τη σημαία τους.

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται ότι τα κάτωθι σκάφη: 1) Επαγγελματικά Πλοία Αναψυχής, ανεξαρτήτως σημαίας , 2) Επαγγελματικά Τουριστικά Ημερόπλοια και 3) Ιδιωτικά Πλοία Αναψυχής υπό Ελληνική σημαία, σύμφωνα με την αριθμ. ΠΟΛ1209/12-11-2018 ΚΥΑ (Β’ 5092/18) είναι υπόχρεα προς ορθή καταχώριση των στοιχειών τους στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ «e-Μητρώο Πλοίων».

Η αίτηση καταχώρισης πραγματοποιείται με αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη για τα ιδιωτικά πλοία αναψυχής και του πλοιοκτήτη ή εφοπλιστή για τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής αντίστοιχα, εντός προθεσμίας εξήντα (60) ημερών από την αρχική νηολόγηση του Ιδιωτικού Πλοίου Αναψυχής ή την εγγραφή του στα Βιβλία Εγγραφής Μικρών Σκαφών (ΒΕΜΣ).

Για τα ήδη νηολογημένα η  λεμβολογημένα, ως άνω σκάφη, η προθεσμία καταχώρισης τους στην ανωτέρω εφαρμογή ορίζεται η 15η-05-2019.

i. Σχετικές πληροφορίες που αφορούν στο ΤΕ.Π.Α.Η. έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο https://www.aade.gr/polites/etepai.

ii. Σχετικές πληροφορίες που αφορούν στην εφαρμογή «e-Μητρώο» έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο https://www.aade.gr/polites/mitroo-ploion

Για οποιεσδήποτε περαιτέρω διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Λιμενικής Αστυνομίας της Υπηρεσίας μας. Υποσημείωση: Υπενθυμίζεται ότι ως ιδιωτικό πλοίο αναψυχής ορίζεται κάθε σκάφος ολικού μήκους άνω των επτά (07) μέτρων ιστιοφόρο ή μηχανοκίνητο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.