Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Κάμπου ζητά τη στελέχωση του  “ιατρείου Κάμπου” έστω και 2 φορές το μήνα

Θίγουμε ένα θέμα που ταλαιπωρεί δεκάδες κατοίκους του Κάμπου και μάλιστα ηλικιωμένους, άτομα με αυξημένες ανάγκες για ιατρική φροντίδα και χωρίς τις απαιτούμενες γνώσεις υπολογιστή για τη δυνατότητα χρήσης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Οι άνθρωποι αυτοί εξυπηρετούνταν τα τελευταία 15 χρόνια από ιατρό που στελέχωνε το “ιατρείο Κάμπου”,  το οποίο στεγάζεται σε χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου (σχολεία Κλούβα). Το “ιατρείο Κάμπου” λειτουργούσε υπό την ευθύνη του συλλόγου μας, απρόσκοπτα τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια προσφέροντας μεγάλη εξυπηρέτηση στους κατοίκους της περιοχής του Κάμπου και αποτελούσε πλέον ένα θεσμό για την περιοχή.

Ωστόσο, από το Δεκέμβριο του 2019 οπότε και η μέχρι τότε υπηρετούσα γιατρός αποσπάστηκε σε άλλο ιατρείο του νομού, και παρόλες τις ενέργειες και πιέσεις, η θέση έκτοτε παραμένει κενή. Η ιατρική παρουσία, αν και περιστασιακή (1-2 φορές το μήνα), διευκόλυνε τα μέγιστα τους κατοίκους με αποτέλεσμα η εδώ και 13 μήνες απουσία ιατρού να είναι πλέον ιδαίτερα αισθητή, μιας και έχει αφήσει την ευρύτερη περιοχή του Κάμπου χωρίς ιατρική κάλυψη, κάτι που ειδικά κατά την υγειονομική κρίση που ζούμε το τελευταίο χρόνο, είναι ανεκτίμητης αξίας.

Ξεκινήσαμε μία σειρά κινήσεων με την αποστολή επιστολής γνωστοποίησης του προβλήματος προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου  και Βουλευτή Χίου κο Μηταράκη, στηριζόμενοι και στην καμπούσικη καταγωγή του.

Στη συνέχεια  αποστείλαμε επιστολή στον Υπεύθυνο Κέντρου Υγείας Χίου κο Ταναΐνη (υπεύθυνο για την διοικητική κατανομή των ιατρών του νομού), προτείνοντάς του μάλιστα σαν λύση να έρχεται δύο φορές το μήνα ο γιατρός του αεροδρομίου ή των Θυμιανών στο “ιατρείο Κάμπου”. Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση μας γνωστοποίησε ότι το Υπουργείο Υγείας δεν θεωρεί το χώρο αυτό ως αγροτικό ιατρείο γι’ αυτό και δεν μπορεί να το στελεχώσει, προτρέποντας τους κατοίκους να εξυπηρετηθούν από άλλα κοντινά ιατρεία.

Τέλος συντάχθηκε νέα επιστολή προς τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Μέριμνας κο Παντελή Βρουλή, με τον οποίο πραγματοποιήθηκε και κατ’ ιδίαν συνάντηση (με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Νικολούδη και τον αντιπρόεδρο κ. Καρατζά). Από πλευράς Αντιπερειφεριάρχη  υπήρξε η ειλικρινής δέσμευση για την προσπάθεια στελέχωσης του  “ιατρείου Κάμπου” έστω και 2 φορές το μήνα.

Κατανοούμε το γενικότερο πρόβλημα της ιατρικής στελέχωσης όπως και της πίεσης που ασκείται στο σύστημα υγείας (λόγω της πανδημίας Covid-19), όμως θεωρούμε ότι η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πολιτών και ειδικά εκείνων που βρίσκονται στη τρίτη ηλικία και δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι στοιχειώδης υποχρέωση μιας δημοκρατικά ευνομούμενης πολιτείας. Ευελπιστούμε οι αρμόδιοι να ευαισθητοποιηθούν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής του Κάμπου και να δοθεί επιτέλους μία οριστική λύση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.